You are here
Home > Actualitate > Pentru Brexit: Britanicii ‘trebuie să plătească’, insistă Juncker si coalitia UE ii taxeaza DUR
loading...

Pentru Brexit: Britanicii ‘trebuie să plătească’, insistă Juncker si coalitia UE ii taxeaza DUR

Marea Britanie trebuie să se angajeze că va plăti ceea ce datorează Uniunii Europene pentru ca negocierile privind viitoarea relație post-Brexit cu blocul comunitar să poată începe, a indicat vineri președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, potrivit agenției Reuters noteaza agerpres.ro

Citeste si: România blochează negocierile pe Brexit. Reacția președintelui VIDEO

Britanicii descoperă, pe zi ce trece, noi probleme. Acesta este motivul pentru care acest proces va dura mai mult decât s-a crezut inițial’, a declarat Juncker, într-un discurs ținut la Universitatea din Luxemburg. ‘Nu putem găsi deocamdată un compromis real în ce privește angajamentele financiare restante ale Marii Britanii.

Câtă vreme nu putem face acest lucru, nu vom putea să spunem la Consiliul European din octombrie că acum putem trece în etapa a doua a negocierilor’, a adăugat Juncker. ‘Ei trebuie să plătească, ei trebuie să plătească, nu într-un mod imposibil.

Citeste si: Un grup de țigani din România TERORIZEAZĂ un oraș din America! Aruncă gunoi peste tot, își fac nevoile în stradă, nu respectă regulile de circulație, distrug lucruri în magazine și ucid găinile

Nu sunt într-o dispoziție răzbunătoare. Nu îi urăsc pe britanici’, a mai spus luxemburghezul. Joi, negociatorul-șef al Comisiei Europene, Michel Barnier, și-a exprimat regretul față de „impasul extrem de preocupant” în care se află, în opinia sa, discuțiile legate de „factura” pe care va trebui să o achite Marea Britanie pentru ieșirea din UE. ‘În această săptămână am lucrat într-un spirit constructiv, am clarificat anumite puncte, fără însă a fi făcut mari pași înainte’, a constatat Barnier, la finalul celei de-a cincea runde de discuții, într-o conferință de presă cu omologul său britanic, secretarul de stat pentru Brexit, David Davis.

Citeste si: CULTIVAȚI această PLANTĂ în grădină!A apărut pe câmpurile din România. Un kg costă cât o garsonieră în București

Barnier s-a declarat totuși convins că progrese decisive vor fi posibile în următoarele două luni. Discuțiile din runda a cincea au fost ultimele înaintea summitului crucial al UE de pe 19-20 octombrie. Londra spera că liderii europeni vor decide la summit că s-au înregistrat progrese suficiente pentru deschiderea negocierilor privind viitorul relațiilor comerciale între UE și Marea Britanie.

Citeste si: Regele Hagi are o prințesă! Micuța Kira a crescut mare! Cum arată acum, la 23 de ani, fata lui Gică Hagi!

Conform proiectul de declarație a liderilor europeni, consultat de Reuters, la summitul UE de săptămâna viitoare, Regatului Unit i se va oferi posibilitatea deschiderii în decembrie a negocierilor privind liberul schimb, urmând ca, în schimbul acestei oferte, Londra să propună termeni mai favorabili pentru retragerea din UE.

UE consideră prioritare trei capitole de negociere — „factura” Brexit-ului, drepturile cetățenilor UE în Marea Britanie și situația frontierei dintre Republica Irlanda și provincia britanică Irlanda de Nord — și condiționează orice discuții privind viitoarele relații cu Londra de o înțelegere prealabilă privind aceste trei domenii, în timp ce guvernul britanic cere ca ambele chestiuni să fie negociate în paralel.

Citeste si: Gestul surprinzător facut de fiica Adrianei Iliescu! Nu a mai ținut seama de condițiile exigente impuse de mama

Lasă un răspuns

Top