You are here
Home > NEWS > Articole > Mircea Pașcu, după ce 3 țări au spus NU României în Schengen: ”Dacă tot nu ne bucurăm de drepturi, de ce să ne achităm de obligații?„
loading...

Mircea Pașcu, după ce 3 țări au spus NU României în Schengen: ”Dacă tot nu ne bucurăm de drepturi, de ce să ne achităm de obligații?„

După ce trei țări au anunțat că nu vor primirea României în spațiul Schengen, vicepreședintele Parlamentului European, Ioan Mircea Pașcu a avut o reacție foarte vehementă.

Citeste si: Doi români eroi la Londra. Au oprit un jaf: ”Unul i-a pus piedică, celălalt l-a legat”

După ce Jean-Claude Juncker a anunțat că ”a venit timpul ca România şi Bulgaria să fie primite în Schengen”, Austria, Germania și Olanda au anunțat că nu ne vor în Schengen.

Citeste si: MARE ATENȚIE!!! Ce boli poți să iei dacă pupi icoanele din biserică. Avertismentul este cât se poate de SERIOS.

În acest context, europarlamentarul Ioan Mircea Pașcu pune niște întrebări de bun simț pe Facebook.

„Ati vazut reactia negativa a Austriei, Germaniei si Olandei la solicitarea lui Junker ca UE sa admita Romania si Bulgaria in Schengen? Asta pentru ca le convine ca Romania executa toate obligatiile in cadrul Schengen, fara a se bucura si de beneficiile sistemului pentru romani!?  Daca, presupunand, i-am lua pe toti cei care sosesc ca refugiati la mare si i-am orienta mai departe, spre tarile Schengen, motivand ca, daca tot nu ne bucuram de drepturi, de ce sa ne achitam de obligatii? Credeti ca cele trei tari si-ar modifica pozitia?”, a scris Imediat după declarațiile măgulitoare ale președintelui Comisiei Europene despre planurile Uniunii Europene, au apărut reacțiile.

Mircea Pașcu, după ce 3 țări au spus NU României în Schengen: ”Dacă tot nu ne bucurăm de drepturi, de ce să ne achităm de obligații?„

Astfel, premierul olandez Mark Rutte a declarat pentru presa britanică că planul despre viitorul Uniunii Europene expus miercuri de Jean-Claude Juncker în plenul Parlamentului European este cea a unui ”romantic”, precizând că se opune intrării României și Bulgariei în spațiul Schengen.

”Cred că atunci când cineva are viziuni trebuie să consulte un doctor”, a spus premierul olandez Mark Rutte.

Întrebat despre propunerea lui Juncker ca România și Bulgaria să fie primite în Schengen imediat, premierul olandez a răspuns: ”Nu acum. Ne opunem. Sunt prea multe temeri privind controlul frontierelor și corupția”.

În același timp, oficiali germani s-au declarat sceptici cu privire la posibilitatea ca România și Bulgaria să intre în viitorul apropiat în Schengen sau să adopte moneda euro.

Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, a declarat că nu vede pentru România și Bulgaria “nicio posibilitate să intre în spațiul Schengen”. “Sincer vorbind, mai au un drum lung de parcurs”, a punctat responsabilul german.

Opinii rezervate au fost exprimate de responsabilii germani și cu privire la extinderea zonei euro și adoptarea monedei comune de către România și Bulgaria.

Ulterior, și cancelarul austriac, Christian Kern, dar si ministrul de externe de la Viena, au respins și ei ideea, invocand cazul Greciei. Oficialii austrieci au estimat ca primirea unor “state care nu indeplinesc criteriile in zona euro, ar accentua probleme, deja existente”.

Citeste si: Un grup de țigani din România TERORIZEAZĂ un oraș din America! Aruncă gunoi peste tot, își fac nevoile în stradă, nu respectă regulile de circulație, distrug lucruri în magazine și ucid găinile

One thought on “Mircea Pașcu, după ce 3 țări au spus NU României în Schengen: ”Dacă tot nu ne bucurăm de drepturi, de ce să ne achităm de obligații?„

  1. Hai să fim sinceri: Are România o justiție independentă, în care politicul să nu aibă nici o încercare de intervenție, să existe cu adevărat separația puterilor în stat (parlamentul să facă legi, fără să facă comisii de anchetă, executivul să guverneze, fără să dea hotărâri cu putere de lege, iar justiția să facă dreptate, fără influență politică și să răspundă pentru hotărârile luate? Cum vreți să fim acceptați într-o zonă unde legea e egală pentru toți și stabilă de zeci, poate sute de ani?

Lasă un răspuns

Top