You are here
Home > Actualitate > Taxă inedită introdusă de noul guvern: TAXA DE SOLIDARITATE! Ce înseamnă și de cine va fi plătită
loading...

Taxă inedită introdusă de noul guvern: TAXA DE SOLIDARITATE! Ce înseamnă și de cine va fi plătită

Noul guvern intenţioneză să introducă o nouă taxă – cea de solidaritate, pentru cei cu venituri de peste zece salarii minime pe economie, bani ce vor ajunge la bugetul pentru Sănătate, au declarat, joi, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Citeste si: România blochează negocierile pe Brexit. Reacția președintelui VIDEO

“S-a gândit această taxă pentru cei care au venituri ce depăşesc zece salarii minime pe economie. Banii vor ajunge la bugetul pentru Sănătate”, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse politice.

Pe site-ul PSD a fost postat recent un noul program de guvernare depus în Parlament de guvernul Tudose. Documentul prevede introducerea unor noi taxe şi impozite: contribuţia de solidaritate, taxa pe produsele nocive, impozitul suplimentar pe resurse naturale. În acelaşi timp dispare impozitul pe dividende, începând cu 1 ianuarie 2018, iar impozitul pe venit scade de la 16% la 10%.

Pe de altă parte, pentru a colecta mai mulţi bani la buget, cabinetul Tudose doreşte să majoreze cu minimum 20% impozitul pe profitul obţinut din extracţia de resurse naturale care nu sunt prelucrate în România, prin adoptarea noii legi a redevenţelor, până cel târziu la sfârşitul anului 2017.

Reamintim că, Victor Ponta, în perioada în care a fost premier, anunţase că intenţionează să introducă o taxă de solidaritate pentru bugetarii care câştigă peste 1.000 euro lunar.

Citeste si: Un grup de țigani din România TERORIZEAZĂ un oraș din America! Aruncă gunoi peste tot, își fac nevoile în stradă, nu respectă regulile de circulație, distrug lucruri în magazine și ucid găinile

Mişa: Taxa de solidaritate, din 2018

Ionuţ Mişa a declarat joi că taxa de solidaritate va fi introdusă cel mai probabil din 2018 şi îi vizează pe cei cu venituri excepţionale.

“Taxa de solidaritate încercăm să o implementăm în 2017. Probabil ea va fi în 2018. După ce primesc datele centralizate vom stabili procentul. Numărul persoanelor este destul de mic. Se situează până în zece procente, cei care au venituri de peste zece salarii minime pe economie. Luăm în calcul un singur procent şi nu mai multe trepte de impozitare”, a declarat, joi, Ionuţ Mişa.

Acesta a spus că această taxă îi vizează pe cei cu venituri excepţionale, care depăşesc 14.500 de lei net şi că se încearcă să nu fie afectată clasa de mijloc.

Sursa: mediafax.ro

Citeste si: MARE ATENȚIE!!! Ce boli poți să iei dacă pupi icoanele din biserică. Avertismentul este cât se poate de SERIOS.

Lasă un răspuns

Top