You are here
Home > Actualitate > Avion comercial, lovit de o dronă; in CANADA
loading...

Avion comercial, lovit de o dronă; in CANADA

Un avion comercial a fost lovit de o dronă, joi, 12 octombrie, în apropierea aeroportului din Quebec, prima ciocnire de acest tip din Canada, a indicat duminică ministrul transporturilor, Marc Garneau, citat de AFP

Citeste si: ULTIMA ORA: Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, este acum invitat la LONDRA

Premieră în Canada: Avion comercial, lovit de o dronă; aeronava a aterizat în siguranță, cu daune minore

Aparatul, un avion al companiei Skyjet care efectua un zbor intern, a fost atins în timp ce se apropia de aeroportul Jean-Lesage din Québec, dar a putut ateriza fără probleme.

Citeste si: CULTIVAȚI această PLANTĂ în grădină!A apărut pe câmpurile din România. Un kg costă cât o garsonieră în București

„Este prima dată când are loc o coliziune între o dronă și o aeronavă comercială în Canada, iar eu sunt extrem de ușurat să știu că avionul a suferit doar daune minore și că a aterizat în deplină siguranță”, a declarat ministrul, într-un comunicat preluat de AFP.

Potrivit Journal de Québec, avionul, care transporta 6 pasageri și 2 membri ai echipajului, a fost lovit în aripa dreaptă în timp ce se afla la o altitudine de 450 metri și la aproximativ 3 km de aeroport.

Citeste si: Regele Hagi are o prințesă! Micuța Kira a crescut mare! Cum arată acum, la 23 de ani, fata lui Gică Hagi!

Compromiterea securității unei aeronave, le-a reamintit oficialul canadian utilizatorilor de drone, constituie o infracțiune care se pedepsește cu o amendă ce poate ajunge la 25.000 de dolari canadieni (13.500 euro) sau cu închisoarea, ori ambele.

El a arătat că, de la începutul anului, 1.596 de incidente legate de drone au fost semnalate ministerului canadian al transporturilor, dintre care 131 „îngrijorătoare din punctul de vedere al securității aeriene”.

Reglementarea legală în vigoare în Canada interzice zborul dronelor la peste 90 de metri înălțime și la cel puțin 5,5 km de un aeroport.

Citeste si: Gestul surprinzător facut de fiica Adrianei Iliescu! Nu a mai ținut seama de condițiile exigente impuse de mama

Lasă un răspuns

Top