You are here
Home > Actualitate > E normal sau exagerat!? Spitalul de stat din România unde medicii au salarii de 20.000 de lei lunar
loading...

E normal sau exagerat!? Spitalul de stat din România unde medicii au salarii de 20.000 de lei lunar

Una dintre cele mai mari probleme din sistemul de sănătate românesc continuă să rămână exodul medicilor, însă nu doar veniturile mici îi alungă pe tineri specialiști și pe viitorii medici.

Citeste si: Alt Atac la metroul din Londra: Mai multe persoane au fost înjunghiate tot la Persons Green

Pe lângă salariile neatractive, condițiile de muncă din spitalele româneşti și lipsa oportunităților de dezvoltare profesională sunt două dintre principalele cauze ale migraţiei masive a personalului medical, au atras recent atenţia specialiștii de la Institutul Național Democrat, potrivit jurnalul.ro.

Citeste si: Gestul surprinzător facut de fiica Adrianei Iliescu! Nu a mai ținut seama de condițiile exigente impuse de mama

„Cel mai des motiv enunțat al plecării este nivelul salarial”, susțin specialiștii.

Însă o situație deosebită se înregistrează la Spitalul Judetean de Urgenta ”Dr. Constantin Opris” Baia Mare, acolo unde managerul Sorina Pintea face performanță, scrie dcnews.ro.

Citeste si: CULTIVAȚI această PLANTĂ în grădină!A apărut pe câmpurile din România. Un kg costă cât o garsonieră în București

Prezenta la Conferinta Nationala de Farmacoeconomie si Management Sanitar – Editia a IV-a, Sorina Pintea a explicat ce se intampla la institutia pe care o conduce.

Citeste si: SOC: O TÂNĂRĂ ROMÂNCĂ S-A ARUNCAT ÎN GOL DE PE CATEDRALA SAINT PAUL ÎN FAŢA TURIŞTILOR

Spitalul unde medicii au salarii de 20.000 de lei

Citește și: Medic din România, mesaj dur pe Facebook: „Așa arată asistenta șefă a secției noastre, lucrând, crispată de durere, cu perfuzia alături”

Citeste si: SOC: O TÂNĂRĂ ROMÂNCĂ S-A ARUNCAT ÎN GOL DE PE CATEDRALA SAINT PAUL ÎN FAŢA TURIŞTILOR

La Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris”, unii medici ajung si la 20.000 lei salariu lunar. De ce? Pentru ca sunt motivati!

Astfel, 50% din veniturile suplimentare, stranse din servicii, analize cu plata, internari ale oamenilor fara asigurare si alte venituri, le revin medicilor care efectueaza operatiunea.

Citeste si: Regele Hagi are o prințesă! Micuța Kira a crescut mare! Cum arată acum, la 23 de ani, fata lui Gică Hagi!

Venituri mai mari, salarii pe măsură

Au crescut exponential atat veniturile spitalului, cat si salariile. Unii dintre medici castiga si 20.000 de lei pe luna.

Din acest motiv, o parte din cei care lucrau in spitalele private s-au intors la stat. Sorina Pintea a spus ca din banii stransi, Spitalul Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” a fost dotat cu aparatura de specialitate, mai precizează dcnews.ro.

Citeste si: Cambridge si Oxford au elaborat un program care reconstituie limba vorbita de omul european de acum 8.000 de ani. Cate cuvinte romanesti sunt

Lasă un răspuns

Top