You are here
Home > Actualitate > VIDEO: Uraganul Ofelia stinge incendiile din Portugalia și colorează în roșu soarele Londrei
loading...

VIDEO: Uraganul Ofelia stinge incendiile din Portugalia și colorează în roșu soarele Londrei

Cu 523 de incendii forestiere active în ultimele două zile, Portugalia a trăit la începutul acestei săptămâni una dintre cele mai negre zile din istoria recentă a țării.

Citeste si: SOC: O TÂNĂRĂ ROMÂNCĂ S-A ARUNCAT ÎN GOL DE PE CATEDRALA SAINT PAUL ÎN FAŢA TURIŞTILOR

Ploaia adusă de ceea ce ar fi trebui să fie uraganul Ofelia, ajuns pe coasta portugheză cu o intensitate miraculos scăzută, a făcut însă ca în această dimineață să nu se mai înregistreze nici un incendiu activ pe teritoriul național, scrie Mamemigrante.com.

Codul roșu de alertă pentru incendii va fi menținut totuși până astăzi la ora 20.

Citeste si: Gestul surprinzător facut de fiica Adrianei Iliescu! Nu a mai ținut seama de condițiile exigente impuse de mama

Bilanțul incendiilor din Portugalia este însă unul covârșitor. Incendiile au provocat peste 200 de victime, din 2000 încoace, din care 100 anul acesta, plus prejudicii în valoare de peste 500 de milioane de euro doar în ultimele luni.

Și asta lăsând o bună parte din zona de nord și de centru în ruine și o țară întreagă în doliu.

Sussa FOTO

Dimensiunea dantescă a tragediei a fost surprinsă într-o imagine devenită virală, o fotografie făcută, în Vieira de Leiria, de către Helio Madeiras, pompier parașutist recuperator-salvator, din Forțele Speciale ale Autorității Naționale de Protecție Civilă.

Continuarea și mai multe știri din Diaspora citiți mai jos.

Lasă un răspuns

Top