You are here
Home > Actualitate > Cum provoci o nouă înflorire la orhidee. 6 trucuri pentru flori superbe
loading...

Cum provoci o nouă înflorire la orhidee. 6 trucuri pentru flori superbe

Orhideea Phalaenopsis este una dintre cele mai frumoase și mai populare plante de apartament. Este o plantă ușor de crescut, iar dacă îi sunt create condițiile de umiditate, căldură și lumină, va înflori de 3 ori pe an și ne va bucura privirea cu florile ei superbe 3-4 luni, inclusiv iarna.

Citeste si: CULTIVAȚI această PLANTĂ în grădină!A apărut pe câmpurile din România. Un kg costă cât o garsonieră în București

Însă, pe cât de mare e bucuria când o vezi înflorită atât de mult, pe atât de mare e dezamăgirea atunci când orhideea își pierde florile și nu dă semne că va îmboboci din nou. Acesta este momentul în care trebuie să intervenim pentru a o ajuta să înflorească iar.

Dacă ai puțină răbdare și o îngrijești, dintre frunzele așezate în forma elicei de submarin, va apare un nod din care apoi va crește rapid o tijă verticală, pe care vor apar 4-12 bobițe care se vor sparge într-o cascadă de flori albe, roz, galbene, verzi, muștar, pistruiate sau dungate.

Citeste si: Cambridge si Oxford au elaborat un program care reconstituie limba vorbita de omul european de acum 8.000 de ani. Cate cuvinte romanesti sunt

Mai jos îți prezintă cele 6 reguli de aur cu ajutorul cărora poți ajuta orhideea să înflorească din nou:

1.Atenție la rădăcini!

Dacă rădăcinile orhideei sunt în stare buna, planta va înflori curând. În măsura în care se poate, pentru a declanșa înflorirea orhideei se poate muta planta într-un ghiveci cu orificii laterale, ușor de găsit în magazinele de specialitate sau în cele de materiale plastice.

2.Lumina

Trebuie să știi că Orhideei îi place lumina, însă nu trebuie lăsată în soare direct, spun cei de la egrădini.

Rezistă bine și la temperaturile din vară, cu o condiție: să o pulverizăm periodic cu apă sau să îi asigurăm o umiditate bună în cameră. Din când în când, e bine să îi facem și câte un duș, însă trebuie să avem grijă să nu îi lăsăm apă la îmbinarea frunzelor, acolo este „inima plantei”, de acolo vor da noi frunze și apa poate favoriza mucegaiul.

3.Umiditatea

De obicei, iarna o udăm o dată la 1-2 săptămâni, în funcție de umiditatea camerei, iar vara, de câteva ori pe săptămână. Rădăcinile ciudate ale acestei orhidee vor fi mereu un indiciu dacă are nevoie de o nouă udare. Când au nuanța verde sidefiu, înseamnă că e momentul să o udăm.

Citeste si: Regele Hagi are o prințesă! Micuța Kira a crescut mare! Cum arată acum, la 23 de ani, fata lui Gică Hagi!

4.Temperatură

Variațiile de temperatură de la zi la noapte pot influența înflorirea din nou a orhideelor care preferă nopțile mai răcoroase, cele în care temperatura din încăpere coboară în jur de 15 grade Celsius. Ideal ar fi ca temperatura să varieze între 15-18 grade Celsius noaptea și 20-25 grade Celsius ziua.

5.Fertilizarea

Ca și în cazul altor plante, orhideea are nevoie de hrană. În magazinele de profil găsiți fertilizanți speciali pentru orhidee, care vor ajuta planta voastră favorită să dea flori noi.

Dacă urmezi toate aceste sfaturi, orhideea ta va înflori în curând!

6. Stimulare

După ce îi trec primele flori, mai așteaptă câteva săptămâni, pentru că s-ar putea ca din vârf să îi dea o nouă tijă. Dacă nu apare, atunci taie tija deasupra nodului nr. 4, numărând de jos, de la baza ei.

În câteva luni trebuie să apară o nouă tijă, dintr-unul din nodurile aflate sub tăietură. Dacă nu apare tija nouă pe cea veche, uitați-vă la baza frunzelor, de acolo se văd noile noduri

Câteva sfaturi suplimentare

De ce se îngălbenesc bobocii orhideei?
Cel mai adesea din cauza schimbării mediului. Adică orhideea suferă puțin când a fost mutată din florărie sau supermarket în casă. Bobocii mai cad dacă au stat într-un curent de aer prea rece sau prea cald, dacă planta a fost udată cu apă prea rece sau pur și simplu dacă nu stă în lumină.

De ce se îngălbenesc frunzele orhideei?
În general, tot din cauza mediului. Însă poate fi și din cauza substratului sau a dăunătorilor. Motiv pentru care orhideea trebuie transplantată.

Citeste si: SOC: O TÂNĂRĂ ROMÂNCĂ S-A ARUNCAT ÎN GOL DE PE CATEDRALA SAINT PAUL ÎN FAŢA TURIŞTILOR

Lasă un răspuns

Top