You are here
Home > Actualitate > Este bicarbonatul de sodiu un leac miraculos sau otravă? Explicațiile specialiștilor
loading...

Este bicarbonatul de sodiu un leac miraculos sau otravă? Explicațiile specialiștilor

Suntem invadați zilnic de o mulțime de articole care prezintă bicarbonatul de sodiu ca un remediu pentru o mulțime de afecțiuni, inclusiv pentru unele forme de cancer. De asemenea bicarbonatul este nelipsit din mulțimea de rețete bio pentru diverse produse de curățenie.

Citeste si: Regele Hagi are o prințesă! Micuța Kira a crescut mare! Cum arată acum, la 23 de ani, fata lui Gică Hagi!

Care este adevărul? Este bun sau nu bicarbonatul de sodiu? Ne face bine sau ne face rău?
Ce știm din bătrâni este că bicarbonatul este bun pentru arsurile la stomac și nu puțini sunt cei care obișnuiesc să bea apă cu bicarbonat când simt neplăceri.

Citeste si: Gestul surprinzător facut de fiica Adrianei Iliescu! Nu a mai ținut seama de condițiile exigente impuse de mama

“Pe moment are o acţiune imediată, agreabilă, promptă, iar pacienţii îl preferă pentru că este la îndemână şi este foarte ieftin. Folosit pe termen lung poate apărea fenomenul de rebound, aciditatea se intensifică şi va accentua predispoziţia spre ulcer.

Citeste si: CULTIVAȚI această PLANTĂ în grădină!A apărut pe câmpurile din România. Un kg costă cât o garsonieră în București

Bicarbonatul nu te omoară, dar e ca şi când te-ai încălzi cu un pahar de ţuică. Pe măsură ce consumi, tot ai vrea mai mult. În timpul unei crize, mai bine folosim un pansament gastric autorizat”, susţine medicul chirurg Călin Tiu, citat de Adevărul.ro.

Bicarbonatul e folosit des și pentru albirea dinților, însă medicii spun că dacă nu ştim cum să ne periem dinţii cu acest preparat, ne-am putea face mai mult rău decât bine.

Citeste si: Cambridge si Oxford au elaborat un program care reconstituie limba vorbita de omul european de acum 8.000 de ani. Cate cuvinte romanesti sunt

Și asta deorece bicarbonatul este foarte abraziv, zgârie smalţul dinţilor și poate produce o serie de răni ale gingiilor.

În plus, e bine de știut că bicarbonatul de sodiu modifică PH-ul sangvin şi se ajunge astfel la afectarea funcţiei renale, la iritabilitate sau la suferinţa altor organe.

ATENȚIE!!! Consumat în cantități mari, bicarbonatul poate fi letal.

Citeste si: CULTIVAȚI această PLANTĂ în grădină!A apărut pe câmpurile din România. Un kg costă cât o garsonieră în București

Lasă un răspuns

Top