You are here
Home > Actualitate > Jurnaliştii greci au luat o decizie FĂRĂ PRECEDENT: Vor fi două zile fără ştiri în toată ţara! Care este motivul
loading...

Jurnaliştii greci au luat o decizie FĂRĂ PRECEDENT: Vor fi două zile fără ştiri în toată ţara! Care este motivul

Posturile de radio şi televiziune din Grecia nu transmit ştiri marţi şi miercuri, deoarece reporterii au intrat în grevă, de la ora locală 05:00 (02:00 GMT), pentru condiţii de muncă mai bune, informează agenţia germană de presă DPA.

Este a doua oprire a activităţii în luna octombrie şi a patra în două luni, dar în timp ce precedenta a durat 24 de ore, de data aceasta greva este programată să dureze două zile. În acest timp, radiodifuzorii vor transmite doar filme şi documentare.

Citește și: Ultimul hoţ de lemne A MURIT împuşcat de poliţişti, la marginea unei păduri din judeţul Mureş

Mişcării de grevă s-au alăturat şi agenţia naţională de presă ANA-MPA şi angajaţii mass-media tipărite, ceea ce înseamnă că nici ziare nu vor fi disponibile miercuri şi joi în Grecia.

Sindicatul jurnaliştilor doreşte salvarea fondului sărăcit de asigurări de sănătate, salarii mai bune şi încetarea practicilor prin care jurnaliştii nu au altă opţiune decât să accepte locuri de muncă cu jumătate de normă mai puţin remunerate.

Citeste si: Scrisoarea emoționantă a Mădălinei Ghenea către fiica sa: „Să știi că anumite persoane te vor iubi, indiferent de ceea ce vei face”

Reporterii greci s-au confruntat cu momente dificile în ultimii opt ani de criză şi austeritate. Unele ziare au fost închise, altele şi-au redus personalul, aşa încât mulţi jurnalişti sunt în şomaj, anunță Agerpres.

Sindicatele greceşti fac frecvent grevă, protestând împotriva reformelor care însoţesc trei pachete internaţionale de salvare financiară în valoare de zeci de miliarde de dolari, care au ţinut ţara pe linia de plutire din 2010.

Acum se mai citeste si: VIDEO: ROMANIA, Botosani UN Veteran de război umilit de „autoritati” Alti au furat milioana de euro…

Lasă un răspuns

Top