You are here
Home > Actualitate > Maia Morgenstern dezvaluie tinerilor cum se trăia în perioada comunistă: “Mâncam pâine cu margarină. Uneori se lua curentul…”
loading...

Maia Morgenstern dezvaluie tinerilor cum se trăia în perioada comunistă: “Mâncam pâine cu margarină. Uneori se lua curentul…”

Actrița, Maia Morgenstern, le-a dezvăluit tinerilor cum se trăia în timpul regimului Ceaușescu.

„Cu treizeci de ani in urma. La Piatra Neamț. Puneam margarina pe pâine. Pâinea era pe cartelă. Si margarina. Sau untul. Dar nu se găsea.

Citește și: Ultimul hoţ de lemne A MURIT împuşcat de poliţişti, la marginea unei păduri din judeţul Mureş
Apoi presăram Vegeta. Obținută cu greu, pe parale multe …din Iugoslavia. De la sârbi.
Apoi citeam cartea de bucate. O aveam de la mama. Veche si cu gravuri. Sanda Marin. Uneori se lua curentul. Deseori.
Mâncam pâine cu margarină si Vegeta si citeam despre friptura…si vânat….si sos… si multe alte bunătăți.

In piața se vindeau ghebe,ciuperci și struguri.
Câteodată facem rost de un sac de cartofi. Foloseam același ulei – era pe cartelă – să prăjim cartofii de nu știu cate ori. Intre timp mâncam pâine cu margarină si cu Vegeta si citeam Sanda Marin.
Berea se găsea – atunci când se găsea – in sticle de jumate. Verzi sau maro. Mirosea, avea gust de ulei. Nu făcea spuma. „Nici dacă o turnai de la balcon”- spune prietenul meu cel mai bun Mircea Rusu. El spune si altele. Mai bine si mai cu umor.

…..sunt la Piatra Neamț acum. La Mall. E frumos. Mi-am cumpărat o bere….nu pot sa-o beau. Mă îneacă plânsul. Eu sunt patetică. Iar voi aveți treburi mai importante”, a scris actrița pe Facebook.

Unii dintre noi știm cum se trăia în perioada comunistă. Totul era raționalizat, să nu ne îngrășăm. Părinții își luau pâinea de la gură să o mănânce copiii. Mergeau de la sat la oraș să cumpere pâine tot pentru copii. Ei se mulțumeau cu mămăligă. Dar „lăudătorii” au dus-o bine. O duc bine și acum (cei care mai trăiesc).

Se muncea, dar se și fura. Banii aveau valoare, dar nu prea găseai ce să cumperi. Sursa: stirilekanald.ro

Citește și: Un bebeluș s-a născut cu părul alb! Când doctorii au dezvăluit motivul, părinții au rămas fără glas!

Lasă un răspuns

Top