You are here
Home > NEWS > Educational > Mihai Bendeac a stârnit o adevărată revoltă după ce s-a amuzat copios pe seama unui caz de viol / VIDEO
loading...

Mihai Bendeac a stârnit o adevărată revoltă după ce s-a amuzat copios pe seama unui caz de viol / VIDEO

Actorul Mihai Bendeac a stârnit o revoltă în mediul online, după ce un filmuleţ postat pe Facebook în urmă cu doi ani, în care artistul se amuză copios pe seama unei ştiri în care fosta asistentă TV Ana Maria Mocanu spune că a fost violată în perioada liceului, a fost readus în atenţie în contextul campaniei online #Metoo împotriva hărţuirilor şi abuzurilor sexuale.

Citește și: Un bebeluș s-a născut cu părul alb! Când doctorii au dezvăluit motivul, părinții au rămas fără glas!

Mihai Bendeac este aspru criticat în mediul online pentru un filmuleţ postat în urmă cu doi ani în care se amuza copios citind o ştire în care se relata că fosta asistentă TV Ana Maria Mocanu ar fi fost violată de un coleg de liceu.

În filmuleţul postat pe pagina sa de Facebook, Mihai Bendeac citeşte dintr-un tabloid mărturisirile Anei Maria Mocanu conform cărora ar fi fost „siluită“ în perioada liceului de către un coleg mai mare. Actorul pune la îndoială veridicitatea declaraţiilor fostei asistente şi insinuează că ar fi primit „o sumă de bani“ în schimbul „violului“.

Revoltaţi, internauţii au lansat o petiţie pentru ca Mihai Bendeac să fie concediat de la Antena 1, pe motiv că „ râde copios de viol“, ceea ce „este profund greşit din partea unui formator de opinie“, spun aceştia. În prezent, actorul face parte din juriul emisiunii „iUmor“ şi realizează serialul de comedie „Băieţi de oraş“, ambele programe fiind difuzate de televiziunea trustului Intact. „Am dat astăzi peste un filmuleţ postat de Mihai Bendeac pe pagina lui de Facebook, în care râde copios de… viol. În România, conform studiilor UE, între 25 şi 45% dintre români cred că violul poate fi justificat.

Citeste si: Cambridge si Oxford au elaborat un program care reconstituie limba vorbita de omul european de acum 8.000 de ani. Cate cuvinte romanesti sunt

Inclusiv femei, chiar mai multe decât bărbaţi. În timp ce 18% consideră că femeile tind să inventeze sau să exagereze cu plângerile de viol. Şi nu e de mirare, când pe posturile de televiziune şi pe internet există formatori de opinie ca Mihai Bendeac. Nu ştiu cine este Ana Maria Mocanu şi nu interesele ei vreau să fie în mod special apărate. Ci ale noastre, ale tuturor. Să iei în derâdere un viol, consecinţele pe care le poate avea asupra psihicului, să denigrezi în aşa hal o fiinţă umană este inacceptabil. Şi când ai public şi ascultători, printre care şi copii, adolescenţi, cărora să le insufli falsa premisă că femeile şi-o caută, să le dai o justificare a unui act de violenţă este mai mult decât greşit.

Citeste si: Poți să ghicești care este cea mai tânară femeie din fotografie? Iată care este răspunsul corect

Mai mult decât imoral. Când printre ascultătorii tăi se numără şi repondenţii studiului, care deja au o părere formată, şi tu, Mihai Bendeac, le-o validezi din poziţia ta de «om de televiziune» sau de «formator de opinie», să nu ne mirăm că atât nivelul violenţei va creşte, cât şi numărul celor care o consideră justificată. Şi cum nu facem decât să evoluăm, dacă astăzi vârsta liceului este considerată «în regulă» pentru un viol, în curând fetiţele de şcoală primară sau gimnazială, care vor fi abuzate de colegi, vor considera că este vina lor şi că acesta este mersul normal al lucrurilor. #metoo este mai mult decât împărtăşirea unor experienţe similare, este un îndemn de a opri violenţa şi hărţuirea sexuală. Şi haideţi să începem prin a ne curăţa canalele de televiziune de cei care le promovează! Haideţi să-l alungăm pe Mihai Bendeac de la Antena 1 pentru promovarea violului“, se arată în petiţia online.

Citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

De asemenea, într-un filmuleţ postat pe pagina sa de Facebook în data de 18 octombrie, actorul face şi o glumă cu privire la „cum vor arăta 90% dintre procesele de hărţuire în România“, în contextul campaniei online împotriva hărţuirii sexuale #MeToo. Actorul spune că unele „victime“ nu sunt tocmai „hărţuibile“.

Contactat de reporterii „Adevărul“, actorul a menţionat că el însuşi a semnat această petiţie şi nu are niciun alt comentariu de făcut. De asemenea, Mihai Bendeac a postat link-ul către petiţia „pentru concedierea“ sa de la Antena 1, pe pagina personală de Facebook, în care îşi îndeamnă fanii să o semneze dacă „îl iubesc“, făcând referire la faptul că a declarat în repetate rânduri că vrea să renunţe la proiectul „iUmor“, iar recent chiar a anunţat că sezonul în curs este ultimul în care va apărea, deşi informaţia nu a fost confirmată de postul TV.

Citește și: Ultimul hoţ de lemne A MURIT împuşcat de poliţişti, la marginea unei păduri din judeţul Mureş

Citeste mai mult: adevarul.ro

Citeste si: Lidia, frumoasa patinatoare româncă ce s-a sinucis în catedrala St. Paul din Londra suferea în tăcere. Mama ei ştie motivul

Lasă un răspuns

Top