You are here
Home > Actualitate > UPDATE – Un bărbat a intrat cu maşina pe o pistă de biciclete în Manhattan. Opt persoane au fost ucise şi 11 rănite. Incidentul, considerat terorist. Reacţia lui Trump. Cine este atacatorul. El susţine că a acţionat în numele ISIS. FOTO, VIDEO
loading...

UPDATE – Un bărbat a intrat cu maşina pe o pistă de biciclete în Manhattan. Opt persoane au fost ucise şi 11 rănite. Incidentul, considerat terorist. Reacţia lui Trump. Cine este atacatorul. El susţine că a acţionat în numele ISIS. FOTO, VIDEO

Opt oameni au fost ucişi şi alţi 11 au fost răniţi, marţi seară, după ce şoferul unui camion a intrat pe o pistă destul de circulată de biciclete din Manhattan. După ce a intrat în mulţime şi apoi a lovit un alt vehicul, suspectul a fost împuşcat de poliţie. Înainte de a fi împuşcat, el a făcut o declaraţie care a condus poliţia la concluzia că incidentul este unul terorist, iar ulterior anchetatorii au găsit în camion un bilet în care bărbatul afirmă că a acţionat în numele ISIS. Atacatorul era căsătorit, avea doi copii, lucra pentru Uber şi locuia în prezent în New Jersey, scrie The Guardian.

Atac terorist în New York. Un bărbat a condus o camionetă pe contrasens și apoi a intrat pe pista de biciclete. Opt persoane au fost ucise și cel puțin 12 au fost rănite în urma atacului, care este anchetat drept unul terorist. Autoritățile au anunțat că este vorba despre un act deliberat. Atacul au avut loc în apropiere de Memorialul 9/11, dedicat victimelor atentatelor de la 11 septembrie 2001.

UPDATE – Un bărbat a intrat cu maşina pe o pistă de biciclete în Manhattan. Opt persoane au fost ucise şi 11 rănite. Incidentul, considerat terorist. Reacţia lui Trump. Cine este atacatorul. El susţine că a acţionat în numele ISIS. FOTO, VIDEO

UPDATE  – Autorul atacului de la New York era căsătorit, avea doi copii şi lucra ca şofer pentru Uber

Suspectul în atacul de la New York soldat cu moartea a opt persoane şi cu rănirea altor 11, uzbekul Sayfullo Habibullaevic Saipov, era căsătorit, avea doi copii, lucra pentru Uber şi locuia în prezent în New Jersey, scrie The Guardian.

Saipov, care a intrat în SUA în 2010, a locuit pe rând în Ohio, Florida şi apoi în Patterson, New Jersey.

Dilfuza Iskhakova, care locuieşte în Cincinnati, Ohio, a declarat pentru The Guardian că bărbatul a stat cu ea timp de câtva luni, în urmă cu şase ani, la sosirea din Uzbekistan.

„Părea un băiat amabil, dar nu vorbea prea mult”, povesteşte Iskhakova, adăugând că tânărul doar pleca şi venea de la serviciu, el lucrând la un depozit.

Iskhakova a mai susţinut că, la momentul la care l-a cunoscut, Saipov depusese cererea pentru obţinerea cărţii verzi, care îi asigura drept de rezidenţă permanentă în SUA.

Dilfuza Iskhakova a precizat că familia sa pierdut legătura cu Saipov şi că acesta s-ar fi mutat din Ohio în Florida şi apoi în zona New York şi că în prezent este căsătorit şi are doi copii.

Uber a confirmat că bărbatul trecuse de verificările pentru a putea deveni unul dintre şoferii săi şi a anunţat că i s-a blocat accesul la aplicaţie. De asemenea, compania a spus că a luat legătura cu echipa care investighează atacul de la New York, pentru a furniza toate datele necesare, declarându-se totodată oripilată de acest atac.

UPDATE 06:29 – Cinci argentinieni şi o femeie din Belgia, printre cei ucişi în atacul din Manhattan

Cinci argentinieni şi o femeie din Belgia se numără printre cele opt persoane ucise marţi, la New York, după ce un vehicul a intrat pe o alee destinată pietonilor şi bicicletelor în New York, scrie The Guardian.

Cei cinci argentinieni erau la New York pentru a sărbători 30 de ani de la absolvirea liceului. Ministerul de Externe argentinian a confirmat identitatea victimelor, toate din oraşul Rosario, situat în centrul Argentinei.

Guvernul argentinian a transmis o declaraţie prin care exprimă „sincere condoleanţe pentru moartea lui Hernán Diego Mendoza, Diego Enrique Angelini, Alejandro Damián Pagnucco, Ariel Erlij şi Hernán Ferruchi” şi că cele cinci decese sunt rezultatul unui atac terorist dramatic care a avut loc la New York.

Un al şaselea argentinian, Martin Ludovico Marro, este internat la Spitalul Presbiterian din Manhattan şi este în afara oricărui pericol.

Preşedintele argentinian Mauricio Macri a scris apoi pe Twitter: „Profund afectat de decesele tragice din această după-amiază. Ne punem la dispoziţia familiilor victimelor argentiniene”.

Presa locală scrie că Ariel Erlij. în vârstă de 48 de ani, care era om de afaceri, plătise biletele pentru ca şi alţi câţiva colegi de şcoală de-ai săi să poată călători în SUA.

Şi Guvernul belgian a anunţat că o femeie din Roulers se află printre cei care au murit în urma atacului şi că alţi cetăţeni belgieni sunt răniţi şi se află în operaţie. Femeia călătorea împreună cu mama şi cu sora sa.

UPDATE 03:31 – În maşina atacatorului a fost găsit un bilet în care afirma că a acţionat în numele ISIS

Anchetatorii au găsit în camionul cu care suspectul în atacul de la New York a intrat în pietoni şi biciclişti un bilet în care acesta afirmă că a acţionat în numele ISIS, transmite CNN.

Conform CNN, care citează un oficial de rang înalt, bărbatul a lăsat un bilet în care susţine că a acţionat în numele ISIS.

Biletul a fost găsit în maşina cu care a intrat în mulţime şi era scris în limba engleză.

Suspectul se numeşte Sayfullo Habibullaevic Saipov, are 29 de ani şi este de origine uzbekă, venind în SUA în 2010.

El a intrat cu un camion închiriat de la Home Depot pe o alee pietonală şi pentru biciclete situată în apropiere de World Trade Center.

După ce s-a ciocnit şi cu un autobuz şcolar, suspectul a ieşit din maşină având asupra sa imitaţii ale unor arme de foc şi a fost văzut de un poliţist, care a tras în direcţia lui, rănindu-l în abdomen.

El a fost preluat de poliţie şi a fost dus la spital, unde a fost supus unei intervenţii chirugicale, în prezent starea sa fiind bună. Atacul este considerat ca fiind unul terorist. Martorii susţin că suspectul ar fi strigat „Allah Akbar”.

Investigaţia a fost preluată de FBI. De altfel, FBI şi Poliţia din New York au solicitat celor care deţin informaţii, înregistrări video, fotografii să le pună la dispoziţia celor care se ocupă de ancheta în acest caz.

După atac, Poliţia din New York i-a avertizat pe locuitori că îşi va intensifica prezenţa pe străzi, inclusiv la parada de Halooween, amintindu-le că se află la datorie pentru a-i apăra.

UPDATE 00:53 – Atacatorul din Mahattan este un bărbat de 29 de ani, din Uzbekistan, venit în SUA în 2010, conform CNN

Bărbatul locuieşte în Tampa, în Tampa, Florida.

El a intrat cu un camion închiriat de la Home Depot pe o alee pietonală şi pentru biciclete situată în apropiere de World Trade Center. Opt persoane au murit şi alte 11 au fost rănite în urma atacului.

După ce s-a ciocnit şi cu un autobuz şcolar, suspectul a ieşit din maşină având asupra sa imitaţii ale unor arme de foc şi a fost văzut de un poliţist, care a tras în direcţia lui, rănindu-l în abdomen.

Atacul este considerat ca fiind unul terorist. Martorii susţin că suspectul ar fi strigat „Allah Akbar”. Investigaţia a fost preluată de FBI.
UPDATE 00:15 – Poliţia, după atacul din Manhattan: La faţa locului au fost găsite o armă pentru paintball şi un pistol cu bile

Poliţia din New York anunţă că la locul atacului din Manhattan au fost găsite o armă pentru paintball şi un pistol cu bile, prezentând totodată şi cronologie evenimentelor.

Conform Poliţiei, la ora 3.09 pm, un bărbat în vârstă de 29 de ani a intrat cu un camion închiriat al Home Depot pe o alee destinată pietonilor şi bicicliştilor.

Vehiculul şi-a continuat drumul pe alee, rezultatul fiind decesul a opt persoane şi rănirea altor 11, care nu au însă răni care să le pună în pericol viaţa.

În timp ce se îndrepta către sud, camionul s-a ciocnit cu un microbuz şcolar.

După ciocnirea cu microbuzul şcolar, şoferul camionului a coborât din maşină având asupra sa două arme, iar un poliţist a tras în direcţia sa, împuşcându-l în abdomen.

Bărbatul a fost reţinut, iar la faţa locului au fost găsite o armă pentru paintball şi un pistol cu bile, mai menţionează Poliţia din New Yprk pe contul de Twitter.

UPDATE 23:50 – Primarul New Yorkului, după atacul din Manhattan: Opt persoane au fost ucise

Opt persoane au fost ucise şi 11 au fost rănite după ce un vehicul a intrat pe o pistă de biciclete în Manhattan, a anunţat maţi primarul New Yorkului, Bill de Blasio, care a calificat incidentul drept un act terorist. Conform poliţiei, atacatorul, un bărbat de 29 de ani, a făcut o declaraţie după incident, care a condus la concluzia că este vorba despre un act terorist. De altfel, conform CNN, şi FBI tratează atacul din Manhatan ca fiind o acţiune teroristă.

Opt oameni au fost ucişi şi peste 10 au fost răniţi după ce şoferul unui camion a intrat pe o pistă destul de circulată de biciclete,a anunţat De Blasio.

„Acesta a fost un act de terorsim şi în special un act laş de terorism”, a spus el.

De asemenea, suspectul, care după ce a intrat în mulţime şi apoi a lovit un alt vehicul a fost împuşcat de poliţie în abdomen, a făcut o declaraţie care a condus poliţia la concluzia că incidentul este unul terorist, a declarat comisarul James P. O’Neill de la Poliţia din New York.

Şase persoane au decedat pe loc, iar alte două au murit la spital. Alte 11 au fost transportate la spital cu răni grave, dar care nu le pun în pericol viaţa.

Poliţia din New York a anunţat pe Twitter că vehiculul şi-a continuat drumul lovind o altă maşină, iar şoferul a coborât ţinând un obiect asemănător unei arme de foc, dar a fost împuşcat, iar în prezent este reţinut.

Conform CBS New York, informaţii iniţiale indicau că cinci persoane ar fi fost rănite după ce un vehicul a intrat pe o pistă de biciclete în Mahattan şi s-ar fi auzit şi focuri de armă.

Primarul Bill de Blasio şi guvernatorul Andrew Cuomo erau aşteptaţi la locul incidentului.

Mai multe străzi din zonă au fost blocate.

Acum se mai citeste si: Mare atentie! A decedat după ce a ţinut o cură de slăbire pe baza de bicarbonat de sodiu alimentar.

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

 

46 thoughts on “UPDATE – Un bărbat a intrat cu maşina pe o pistă de biciclete în Manhattan. Opt persoane au fost ucise şi 11 rănite. Incidentul, considerat terorist. Reacţia lui Trump. Cine este atacatorul. El susţine că a acţionat în numele ISIS. FOTO, VIDEO

Lasă un răspuns

Top