You are here
Home > Actualitate > Brexit: Cum își văd viitorul în Regat doi români din sistemul medical britanic
loading...

Brexit: Cum își văd viitorul în Regat doi români din sistemul medical britanic

Brexit-ul fără un acord comercial ar putea fi “catastrofal” pentru Serviciul Național de Sănătate și “devastator” în mod particular în Țara Galilor, avertizează un academician de la Universitatea Oxford, scrie BBC citat de romanul.co.uk

Nick Fahy atrage atenția că Brexit-ul este o amenințare reală la adresa sistemului de sănătate și că ar putea lăsa pacienții “cu risc încă din prima zi”. De asemenea a subliniat cât de important este ca personalul medical din UE să rămână în Marea Britanie pentru a evita o criză de cadre medicale. Pe asta se bazează și Florin Burluc, un asistent medical român.

“Sunt destul de convins că nu mă va afecta. Sunt sigur pentru că au nevoie de noi și asta e cel mai important. Am venit aici împreună cu alți 50 de români. Destul de mulți. Am preferat să lucrez aici pentru că sunt alte oportunități, pot să progresez, să îmi dezvolt abilitățile, să îmi aprofundez cunoștințele”, a spus Florin Burluc, asistent medical la Royal Gwent Hospital din Newport.

Mai puțin încrezător e doctorul Florin Căpăţână. El recunoaște că ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană a adus multă incertitudine în rândul cetăţenilor UE care locuiesc aici, deoarece până în prezent nu au primit din partea guvernului de la Londra nicio garanţie cu privire la situaţia lor legală.

“În momentul de față nu ai nevoie de viză, te bucuri de libertatea de circulație, dar când te gândești la Brexit, nu poți să nu te întrebi care va fi următorul pas. Am nevoie de rezidență permanentă, trebuie să aplic pentru un pașaport? “, a spus Florin Căpățână, doctor la Ysbyty Ystrad Fawr în Ystrad Mynach.

“Am venit aici pentru viitorul și educația fiicei mele și nu aș vrea să îmi schimb planurile, să fiu sincer. Sper să nu se schimbe nimic după Brexit și astfel să pot să rămân în Țara Galilor”, a continuat românul.

Citește și::MApN a primit scrisoare de acceptare din partea SUA privind primul sistem PATRIOT, estimat la 764,78 milioane USD fără TVA

Acum se mai citește și: A pus o linguriță de piper în mașina de spălat. Când vei afla de ce, vei face și tu la fel

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

Lasă un răspuns

Top