You are here
Home > Actualitate > Rusia: Contractul cu Turcia pentru achiziția de către aceasta a unor sisteme de apărare S-400 depășește 2 miliarde de dolari
loading...

Rusia: Contractul cu Turcia pentru achiziția de către aceasta a unor sisteme de apărare S-400 depășește 2 miliarde de dolari

Contractul cu Turcia pentru achiziția de către aceasta a unor sisteme rusești de apărare sol-aer S-400 depășește suma de două miliarde de dolari, a confirmat joi compania de stat Russian Technologies (Rostec), informează mass-media din Federația Rusă, citate de dpa.

Oficialități din domeniul militar și politicieni americani și-au exprimat îngrijorarea în legătură cu intențiile Turciei, ca stat membru al NATO, de a achiziționa sisteme de apărare performante de la Rusia, pe fondul altor semne privind o apropiere între Ankara și Moscova anul trecut.

Sistemul S-400, incompatibil cu sistemele NATO, poate distruge ținte aeriene pe o distanță de până la 400 kilometri.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat în septembrie că țara sa a semnat acordul cu Federația Rusă și a făcut o primă plată. La momentul semnării contractului cu partea rusă nu a fost dezvăluită o sumă concretă, însă presa turcă avansa suma de 2,5 miliarde de dolari.

Decizia Ankarei de a cumpăra sisteme de rachete S-400 este considerată în unele capitale occidentale drept un afront la adresa NATO, având în vedere tensiunile cu Moscova în legătură cu Ucraina și Siria. Acordul turco-rus provoacă îngrijorări pentru că armele nu pot fi integrate în sistemul de apărare al alianței.

Cu toate acestea, secretarul general al NATO, Jen Stoltenberg, a susținut că Turcia nu intenționează să irite Alianța Nord-Atlantică și că Ankara poartă negocieri cu Franța și Italia pentru a cumpăra arme similare.

Ankara a negociat mai mult de un an achiziționarea de rachete S-400 din Rusia pentru a-și spori capacitățile de apărare antiaeriană.

Citește și::MApN a primit scrisoare de acceptare din partea SUA privind primul sistem PATRIOT, estimat la 764,78 milioane USD fără TVA

Acum se mai citește și: A pus o linguriță de piper în mașina de spălat. Când vei afla de ce, vei face și tu la fel

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

VĂ MULȚUMIM CU DRAG, ECHIPA olt.ro

Lasă un răspuns

Top