You are here
Home > Actualitate > Trump cere din nou pedeapsa cu moartea împotriva lui Sayfullo Saipov, atacatorul din New York
loading...

Trump cere din nou pedeapsa cu moartea împotriva lui Sayfullo Saipov, atacatorul din New York

Preşedintele SUA Donald Trump a revenit, joi, pe reţeaua de socializare Twitter, asupra voinţei sale de a-l trimite la Guantanamo Bay (Cuba) pe autorul atentatului de la New York, cel mai sângeros după atentatele de la 11 septembrie 2001, însă a insistat că vrea ca acesta să fie condamnat la moarte, relatează AFP.

”M-ar plăcea ca teroristul de la New York să fie trimis la Guantanamo, dar statistic acest proces ia mult mai mult timp decât să treacă prin sistemul federal…”, a scris el într-un prim mesaj pe Twitter.

Apoi a completat că ”…este ceva potrivit în spatele faptului de a-l ţine acolo unde şi-a comis crma oribilă. Ar trebui să se mişte repede. PEDEAPSA CU MOARTEA!”.

Acţionând în numele Statului Islamic, Sayfullo Saipov, un uzbek în vârstă de 20 de ani care a venit în Statele Unite în 2010, a intrat marţi, la Manhattan, pe o pistă pentru biciclete, şi a lovit ciclişti şi pietoni într-o cursă sângeroasă cu o camionetă, omorând opt persoane şi rănind alte 12.

Prins în viaţă, dar rănit, Saipov nu a arătat vreo urmă de regret, declarându-se ”satisfăcut de ceea a făcut”, potrivit plângerii depuse de parchetul federal după interogatoiu.

El a cerut ca un steag negru al Statului Islamic să fie desfăşurat în camera sa de la spital, potrivit anchetatorilor.

Sayfullo Saipov este vizat de două capete de acuzare – violenţă şi distrugere de vehicule şi susţinere a unei organizaţii teroriste străine – care se pedepsesc cu închisoarea pe viaţă.

Procurorul federal al Manhattanului Joon Kim a evocat miercuri o procedură care ar permite cererea pedepsei cu moartea.

Donald Trump şi-a exprimat deja, miercuri seara, tot pe Twitter şi cu majuscule, voinţa ca Sayfullo Saipov să fie executat.

Citește și::MApN a primit scrisoare de acceptare din partea SUA privind primul sistem PATRIOT, estimat la 764,78 milioane USD fără TVA

Acum se mai citește și: A pus o linguriță de piper în mașina de spălat. Când vei afla de ce, vei face și tu la fel

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

VĂ MULȚUMIM CU DRAG, ECHIPA olt.ro

Lasă un răspuns

Top