You are here
Home > Economic > Diverse > Online > Dacian Cioloș despre întâlnirile “plătite” ale PSD: “Nu ne vindem țara la străini. Doar cumpărăm întâlniri cu ei!”
loading...

Dacian Cioloș despre întâlnirile “plătite” ale PSD: “Nu ne vindem țara la străini. Doar cumpărăm întâlniri cu ei!”

Dacian Cioloș a comentat pe Facebook informațiile apărute în presa străină cu privire la contractarea de către PSD a unei firme de lobby care să aranjeze întâlniri între președintele Liviu Dragnea și înalți oficiali ai Statelor Unite.

Dacian Cioloș a comentat pe Facebook informațiile apărute în presa străină cu privire la contractarea de către PSD a unei firme de lobby care să aranjeze întâlniri între președintele Liviu Dragnea și înalți oficiali ai Statelor Unite. Cioloș a subliniat ipocrizia mesajului din campania electorală și a precizat că el a avut doar întâlniri “gratis”, în care a încercat să promoveze România.

“În caz că e adevărat, s-ar înscrie la categoria “Nu ne vindem țara la străini”. Doar cumpărăm întâlniri cu ei!
O spun cu amuzament, pentru că anul trecut când aveam întâlniri “gratis” cu șefi de guvern pentru a încerca să prezint România într-o lumină pozitivă cu argumente, unii oameni chiar credeau astfel de povești cu “vândutul” țării spuse de cei care acum se pare că trebuie să scoată bani din buzunar pentru a fi primiți”, scrie fostul premier pe pagina sa de socializare

Replica lui Cioloș vine după ce un site american a prezentat mai multe documente și o serie de mail-uri între compania Madison & Co, specializată în lobby și reprezentanți ai PSD. Potrivit documentelor, PSD a plătit suma de 100.000 de dolari, solicitând aranjarea unor întâlniri între președintele SUA, Donald Trump, vicepreședintele Mike Pence și președintele Camerei Reprezentanților, Paul Ryan, și președintele Liviu Dragnea. Documentul depus la Departamentul de Stat arată că Madison & Co a primit suma solicitată pentru facilitarea unor “întâlniri academice” dar doar cu Mike Pence și Paul Ryan.

În replică, Liviu Dragnea a precizat că PSD nu a avut contract cu o astfel de firmă.

Firmele de lobby din SUA sunt obligate să furnizeze statului informații cu privire la entitățile străine cu care încheie contracte.

Legistorm.com: PSD a plătit 100.000 de dolari pentru o întâlnire între Dragnea și înalți oficiali SUA

Un site american susține că Partidul Social Democrat ar fi dispus să plătească 100.000 de dolari unei firme de lobby din Washington pentru a facilita întâlniri între Liviu Dragnea și înalți oficiali americani. Președintele PSD, Liviu Dragnea neagă informația și spune că partidul său nu a încheiat niciun contract în acest sens.

Site-ul american Legistorm prezintă documente de la Departamentul de Justiție al SUA care arată că Partidul Social Democrat din România a apelat la firma de lobby Madison & Co pentru a aranja o întâlnire între Liviu Dragnea și vicepreședintele SUA, Mike Pence, și preşedintele Camerei Reprezentanţilor Paul Ryan.

Potrivit Legistorm, întâlnirile ar urma să fie aranjate de către președintele companiei de loby, democratul William Oldaker, liderul senatului Drew Willison dar și Williams Harris, o persoană apropiată republicanilor dar și organizației Trump.

Organizațiile americane sunt obligate să prezinte relațiile de natură comercială pe care le au cu agenți ai altor state. Potrivit Madison, pentru întâlnirile “academice”, PSD achită suma de 100.000 de dolari, prin transferuri bancare.

Același document mai arată și faptul că Madison & Co va fi angajată începând cu data de 22 iunie 2017 dar și faptul că întreaga corespondență pentru contractarea serviciilor de lobby s-a făcut via email.

În ceea ce privește corespondența electronică, compania de lobby a fost contractată de Gheorghe Dimitrescu, fost consul la Strasbourg și New York, în prezent consilier al vicepreşedintelui Camerei Deputaţilor Florin Iordache.

Dumitrescu a cerut inclusiv o întâlnire cu președintele Donald Trump dar documentul prezentat de Madison & Co a precizat doar întâlniri cu vicepreședintele Pence și președintele Camerei Reprezentanților.

Compania de lobby a solicitat plata în avans a serviciilor sale iar potrivit documentelor Legistorm, viramentele au fost făcute în tranșe.

Președintele PSD a precizat că s-a informat despre situație și că PSD nu are niciun contract cu o astfel de firmă.

“Am citit și eu informația dimineata. Am sunat la partid. PSD-ul nu are niciun contract cu o astfel de firmă și nu a plătit un leu. PSD nu are niciun contract cu nicio firmă de genul ăsta,” a spus Liviu Dragnea.

Site-ul Legistorm precizează faptul că Dragnea a fost condamnat în dosarul legat de referendum.

La începutul lunii ianuarie, înainte de învestirea în funcție a lui Donald Trump, Liviu Dragnea și Sorin Grindeanu au participat la o cină cu președintele ales.

Preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a scris joi seara, pe Facebook, că a participat, alături de premierul Sorin Grindeanu, la o cină “în format restrâns” cu președintele ales al Statelor Unite, Donald Trump. Dragnea a spus că i-a transmis liderului de la Casa Albă că România îşi doreşte să ducă parteneriatul strategic cu SUA “la un alt nivel”, și a precizat că președintele ales al Statelor Unite a răspuns că România este importantă pentru americani.

“Aseară am avut onoarea de a participa, împreună cu premierul Sorin Grindeanu, la o cină în format restrâns alături de Președintele ales al Statelor Unite ale Americii, domnul Donald Trump. I-am transmis președintelui dorința noastră de a duce parteneriatul strategic dintre #România și #SUA la un alt nivel. Președintele Donald Trump mi-a răspuns: “We will make it happen! Romania is important for us!”. A fost un dialog cald și deschis”, a scris Liviu Dragnea pe pagina personală de Facebook, unde a și adăugat mai multe imagini de la întâlnirea cu Donald Trump.

Totodată, premierul Sorin Grindeanu a distribuit postarea lui Dragnea și a scris că imaginile sunt de la primele întâlniri cu “noii membri ai echipei de la Casă Albă”.

”Aseară, la Washington DC, faţă în faţă cu preşedintele Donald Trump, alături de preşedintele Liviu Dragnea. Primele întâlniri cu noii membri ai echipei de la Casă Albă, dintre care îl amintesc aici doar pe Rudolph Giuliani”, a scris prim-ministrul Sorin Grindeanu pe Facebook.

Liviu Dragnea și premierul Grindeanu se află zilele acestea în Statele Unite, unde vor participa la ceremonia de depunere a jurământului lui Donald Trump.
În cadrul vizitei în SUA, președintele Camerei Deputaților a avut o întâlnire cu președintele Comisiei pentru afaceri externe din Camera Reprezentanților, Ed Royce, căruia i-a transmis „angajamentul guvernului de la București de a dezvolta relațiile politice și economice dintre cele două țări”.
De asemenea, Dragnea a avut o întrevedere și cu Michael Flynn, viitorul consilier pentru securitate națională în noua administrație Trump. Acestuia i-a transmis un mesaj similar dar şi promisiunea că România va aloca 2% din PIB pentru apărare.

Citește și::MApN a primit scrisoare de acceptare din partea SUA privind primul sistem PATRIOT, estimat la 764,78 milioane USD fără TVA

Acum se mai citește și: A pus o linguriță de piper în mașina de spălat. Când vei afla de ce, vei face și tu la fel

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

VĂ MULȚUMIM CU DRAG, ECHIPA olt.ro

Lasă un răspuns

Top