You are here
Home > Actualitate > Unsprezece prinţi, patru miniştri şi zeci de foşti miniştri au fost arestaţi în Arabia Saudită, în urma deciziei unei comisii anticorupţie
loading...

Unsprezece prinţi, patru miniştri şi zeci de foşti miniştri au fost arestaţi în Arabia Saudită, în urma deciziei unei comisii anticorupţie

Unsprezece prinţi, patru miniştri şi zeci de foşti miniştri au fost arestaţi, sâmbătă, în Arabia Saudită, în urma deciziei unei comisii anticorupţie, a anunţat canalul de televiziune Al-Arabiya, relatează presa internaţională.

Citeste si: Ultimul hoţ de lemne A MURIT împuşcat de poliţişti, la marginea unei păduri din judeţul Mureş

Arestările au avut loc la scurt timp după înfiinţarea acestei comisii, condusă de prinţul moştenitor Mohammad bin Salman, în vârstă de 32 de ani.

Bin Salman (MBS), care controlează principalele pârghii ale guvernării, încearcă să pună capăt contestărilor interne înaintea transferării oficiale a puterii de către tatăl său, regele Salman, în vârstă de 81 de ani.

Citeste si: Un român găsit beat și bătut în curtea unor londonezi spune că nu-și amintește cum a ajuns în Anglia

Două decrete regale au fos publicate, între care unul în care se arată demiterea ministrului Economiei, Adel al-Faqieh.

De asemenea, ministrul Gărzii naţionale, Met’ib ben Abdallah, a fost demis, la fel ca şi comandantul marinei saudite, Abdallah Sultan.

Citeste si: Alt Infractor român, prins de polițiști în timp ce încerca să părăsească Marea Britanie

Agenţia oficială de presă saudită SPA a anunţat că scopul comisiei înfiinţate este acela de a „avea grijă de banul public, de a pedepsi persoanele corupte şi pe cei care profită de poziţia lor”.

Printre persoanele arestate ar fi şi miliardarul Al-Walid ben Talal, dar şi fostul ministru de Finanţe, Ibrahim al Assaf.

De asemenea, forţele de securitate au interzis decolarea avioanelor private din Jeddah, pentru a împiedica anumite personalităţi să părăsească ţara.

Citește și::MApN a primit scrisoare de acceptare din partea SUA privind primul sistem PATRIOT, estimat la 764,78 milioane USD fără TVA

Acum se mai citește și: A pus o linguriță de piper în mașina de spălat. Când vei afla de ce, vei face și tu la fel

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

VĂ MULȚUMIM CU DRAG, ECHIPA olt.ro

Lasă un răspuns

Top