You are here
Home > Actualitate > Pe hârtie sună bine realitatea, însă, e ZDROBITOARE! Prețul alimentelor aproape s-a dublat, iar facturile au crescut! Ce spun specialiștii despre
loading...

Pe hârtie sună bine realitatea, însă, e ZDROBITOARE! Prețul alimentelor aproape s-a dublat, iar facturile au crescut! Ce spun specialiștii despre

Desi pe hartie stam bine, in realitate, ni se scumpeste traiul pe zi ce trece. Tabloul economic din Romania s-a deteriorat brusc. Specialistii pun aceste evolutii negative pe seama cresterii deficitului bugetar si a „revolutiei fiscale”.

-Cat ati platit pe aceasta sacosa?
-150 de lei.
Cu 3 sau 4 luni in urma cat dadeati pe aceeasi sacosa?
-90,100 de lei.

Pe hârtie sună bine realitatea, însă, e ZDROBITOARE! Prețul alimentelor aproape s-a dublat, iar facturile au crescut! Ce spun specialiștii despre creșterea deficitului bugetar și despre „revoluția fiscală”

Citeste si: Cea mai mare captură de cocaină din istoria Columbiei. Unde erau ascunse cele 12 tone de droguri confiscate de poliţişti

De la o zi la alta. Asa a crescut moneda euro in ultima perioada. Cotatia BNR de ieri a fost de 4,62 lei pentru 1 euro, iar astazi de aproape 4,64 lei. Un ban ne mai desparte de recordul absolut inregistrat in urma cu 5 ani. In timp ce leul de depreciaza alarmant, preturile alimentelor cresc.

-La ce au crescut cel mai mult? La oua, dupa ce au disparut le-au crescut pretul, cu un leu. Daca un carton cu 30 de oua era 13 lei, acum este 22.

Citeste si: Crima care a șocat Franța. O româncă de 19 ani a fost ucisă în chinuri groaznice

Oamenii spun ca preturile s-au dublat la unele produse.

– Un cotelt cu os era 24 de lei acum este 34 de lei.

Si nu este singura problema care loveste Romania la sfarsit de an. Facturile pentru toate utilitatile au crescut simtitor.

– Trebuie sa achitam gaze, curent. Vor veni iar scumpi la gaze si curent. S-au scumpit deja, facturile. In iulie si ne-au anuntat ca se vor scumpi din nou.

Analizele economistilor sunt sumbre. Au fost suficiente discutiile despre revolutia fiscala pentru ca leul sa fie ingenuncheat de euro.

ION RADU ZILISTEANU, ECONOMIST: O oferta mare de lei, duce la ieftinirea leilor si implicit scumpirea valutelor cu care leul se coteaza. A existat o tendinta in ultimele luni de depreciere a leului.

Citeste si: Statul, Obligat Să-I Plătească Peste 30.000 De Euro Românului Care A Descoperit Cel Mai Mare Tezaur De Pe Teritoriul Ţări

Piata pare sa fie intr-un declin permanent iar temerile oamenilor se transforma pe zi ce trece intr-o cruda realitate.

– Raportul intre niveul de trai si ce cumparam, sau cum traim si cum se scumpesc este enorma. Ar trebui sa tina cont.

Ouale, legumele, conservele de legume si fructele proaspete s-au scumpit cu peste 6% in ultima luna, spun cei de la Institutul national de statistica. Untul costa mai mult cu aproape 5 procente, pretul energiei electrice a crescut cu aproximativ 7%, iar cel al combustibililor cu peste 3 la suta. Numai in luna octombrie, rata inflatiei a ajuns la 2,63 procente.

Pe de alta parte, Comisia Europeana ne avertizeaza ca scumpirile vor continua si anul viitor, cand deficitul bugetar ar putea urca la 3,9% din Produsul Intern Brut, mult peste tinta asumata de tara noastra, conform stirilekanald.ro

Citeste si: ATENTIE: Preturile Vor Creste Mai Repede Decat Anticipasem. Inflatia Ar Putea Urca La 2.7% In Decembrie 2017 Si 3.2% In Decembrie 2018

Lasă un răspuns

Top