You are here
Home > Actualitate > VIDEO: Doi brazilieni care au încercat să întroducă în ţară două kilograme de cocaină pe care o înghiţiseră, depistaţi pe Aeroportul Otopeni
loading...

VIDEO: Doi brazilieni care au încercat să întroducă în ţară două kilograme de cocaină pe care o înghiţiseră, depistaţi pe Aeroportul Otopeni

Doi brazilieni care au încercat să intre în ţară după ce înghiţiseră două kilograme de cocaină au fost depistaţi pe Aeroportul Otopeni, fiind transportaţi la Spitalul Floreasca unde au eliminat mai multe caşete cu stupefiante. Cele două persoane au fost reţinute, fiind acuzate de trafic de droguri de mare risc.

Poliţiştii din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov cercetează două femei şi un bărbat, cu vârste cuprinse între 19 şi 41 de ani, cetăţeni brazilieni, pentru trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

În Aeroportul Bucureşti-Otopeni, în urma controlului la aparatul scaner-corporal cu raze X la care au fost supuşi, s-a constatat că doi dintre ei ar deţine în stomac, caşete de aproximativ 3 entimetri cu substanţe stupefiante.

Aceştia au fost conduşi la Spitalul Floreasca pentru examinarea medicală şi pentru a se elimina obiectele ce ar conţine droguri.

Astfel, de la una dintre femei au fost scoase 129 de caşete cu 1.537 grame de cocaină, iar de la bărbat 43 de caşete ce conţineau 426 grame de cocaină.

Citeste si: Liviu Dragnea, ATAC DUR la adresa șefei DNA, Laura Codruța Kovesi: „Va pleca cu tot cu funcția. E un sfârșit în toate”

Din cercetări a reieşit că aceştia au călătorit cu o cursă aeriană pe ruta Sao Paolo, Brazilia – Zurich, Elveţia – Bucureşti, urmând să se deplaseze cu autocarul în Istanbul, Turcia.

Cele trei persoane au fost audiate, iar faţă de două dintre ele s-a dispus măsura reţinerii, urmând a fi prezentate, marţi, magistraţilor Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

La data de 13.11.2017 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor: RODRIGUES GOMES VERICE, în vârstă de 41 de ani şi LOURENCO DA SILVA WESLLEY, în vârstă de 19 ani, cetăţeni brazilieni, pentru săvârşirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc şi trafic internaţional de droguri de mare risc.

Citeste si: Crima care a șocat Franța. O româncă de 19 ani a fost ucisă în chinuri groaznice

În fapt, data de 10.11.2017, ora 15.10, la PTF-Aeroport Henri Coanda, s-au prezentat pentru a intra în ţară, călătorind din Sao Paolo, Brazilia – Zurich, Elveția (tranzit) – București, inculpaţiiRodrigues Gomes Verice şi Lourenco Da Silva Weslley împreună cu o altă persoană de sex feminin.

Cu ocazia efectuarii formalităţilor de frontieră,existând suspiciuni că aceştia transportă substanţe interzise, persoanele în cauză au fost supuse unui control cu raze X, ocazie cu care au rezultat indicii că inculpaţii dețin în corp, în cavitatea stomacală, substanțe stupefiante.

Prin ordonanța din data de 10.11.2017 a DIICOT-Structura Centrală s-a dispus examinarea fizică, inclusiv investigații și măsuri medicale pentru a se elimina substanțele sau obiectele străine despre care existau indicii că ar conține droguri din corpul inculpaților Rodrigues Gomes Verice și Lourenco Da Silva Weslley.

La data de 10.11.2017, la sediul acestei direcții, în momentul în care a fost prezentă pentru exprimarea acordului în vederea examinării fizice, inculpata Rodrigues Gomes Verice a eliminat 15 (cincisprezece) cașete de culoare albă, iar ulterior,la sediul Spitalului de Urgență Floreasca, a eliminat ultima parte din obiectele deținute în corp, respectiv 114 (unasutăpaisprezece) cașete , cantitatea totală fiind de 1.537 grame de cocaină.

De asemenea, data de 10.11.2017 până la data de 12.11.2017, la sediul Spitalului de Urgență Floreasca, inculpatul Lourenco Da Silva Weslley a eliminat la rândul său obiectele deținute în corp, respectiv 43 (patruzecișitrei) cașete de culoare albă, în cantitate totală de 426,4 grame cocaină.

În urma cercetărilor efecuate în cauză s-a constatat că inculpaţii urmau să transporte drogurile aflate în corp în Istanbul, Turcia, transportul urmând a se efectua cu autocarul.

În cursul zilei de astăzi inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu popunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Citeste si: Cea mai mare captură de cocaină din istoria Columbiei. Unde erau ascunse cele 12 tone de droguri confiscate de poliţişti

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Ilfov.

Acțiunea s-a desfășurat în colaborarea cu polițiști de frontieră din cadrul I.G.P.F- Centrul de Supraveghere și Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi București-Otopeni și ai Biroului Vamal Otopeni-Călători.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie se arata in comunicatul de presa al d.i.i.c.o.t

Lasă un răspuns

Top