You are here
Home > Actualitate > Breaking News: Uniunea Europeană și Marea Britanie trebuie să rezolve rapid probleme majore în negocierile privind Brexit
loading...

Breaking News: Uniunea Europeană și Marea Britanie trebuie să rezolve rapid probleme majore în negocierile privind Brexit

Guy Verhofstadt: Există mari șanse pentru ajungerea la un acord în negocierile privind Brexit

Uniunea Europeană și Marea Britanie trebuie să rezolve rapid probleme majore în negocierile privind Brexit, precum drepturile cetățenilor și ‘factura divorțului’ dintre Londra și blocul comunitar, dar există mari șanse să se ajungă la un acord, a estimat negociatorul Parlamentului European pentru Brexit, Guy Verhofstadt, transmite joi Reuters.

”Obiectivul nostru este de a încheia negocierile cu un acord. Și de fapt nu sunt atât de pesimist legat de acest lucru”, a spus Verhofstadt, liderul grupului liberal din Parlamentul European, într-un interviu publicat joi de cotidianul german Handelsblatt.

Citeste si: Cea mai mare captură de cocaină din istoria Columbiei. Unde erau ascunse cele 12 tone de droguri confiscate de poliţişti

În urmă cu o săptămână, Guy Verhofstadt estima că garanțiile oferite de Londra privind statutul post-Brexit al cetățenilor europeni de pe teritoriul britanic sunt insuficiente.

La 7 noiembrie, guvernul britanic a anunțat că majoritatea cetățenilor UE-27 care trăiesc în prezent în Marea Britanie vor avea dreptul să rămână în țară după finalizarea Brexitului, în martie 2019. Detaliind planurile pentru un program de înregistrare a cetățenilor comunitari, Departamentul pentru ieșirea din Uniunea Europeană și Ministerul de Interne au precizat că cetățenii UE vor beneficia post-Brexit de o perioadă de grație de doi ani în care pot aplica pentru obținerea statutului de rezident.

Citeste si: Liviu Dragnea, ATAC DUR la adresa șefei DNA, Laura Codruța Kovesi: „Va pleca cu tot cu funcția. E un sfârșit în toate”

În prezent în Marea Britanie trăiesc aproximativ 3 milioane de cetățeni din celelalte 27 de state membre ale UE.

Cei care se vor ocupa de procesarea cererilor vor avea o anumită flexibilitate de a lua decizii, ceea ce înseamnă că aceste cereri nu ar trebui respinse în cazul unor detalii minore, iar majoritatea celor care vor aplica vor primi statutul de rezident. Costul depunerii unei solicitări nu ar trebui să-l depășească pe cel al unui pașaport britanic și cetățenii UE vor beneficia de asemenea de dreptul de a face recurs dacă cererea le va fi respinsă.

Citeste si: Crima care a șocat Franța. O româncă de 19 ani a fost ucisă în chinuri groaznice

Lasă un răspuns

Top