You are here
Home > Actualitate > 6 CAUZE NEBĂNUITE ALE DURERILOR DE CAP
loading...

6 CAUZE NEBĂNUITE ALE DURERILOR DE CAP

Se spune că migrenele vin când vor și țin cât vor. Pot fi ușurele, cât să te lase să-ți vezi de treabă, sau atât de intense, încât să te țintuiască la pat. Oricum, important este să nu le tratezi de una singură.

Un parfum mai puternic, prea multă cafea, stres, răceală, toate sunt posibile cauze ale declanșării unei migrene. Iar cand începe, e de rău. Și nu e o soluție să înghiți pastille cu pumnul, chiar dacă fac parte din categoria celor care se eliberează fără prescripție medicală. Căci e posibil ca durerea puternică să fie mare semnal de alarmă și, în plus, medicamentele nerecomandate de medic pot agrava situația.

CU MIGRENA NU-I DE GLUMIT!

Aproape că nu e om care să nu fi suferit de dureri de cap, măcar o dată în viață. Fie e resimțită ca o presiune puternică pe frunte ori ceafă, fie ca o zvâcnire în tâmple, cefaleea (cum numesc specialiștii durerea de cap) creează un mare disconfort. Iar când se intensifică și durează de la 4 la chiar 72 de ore, i se spune migrenă. Vestea bună este că are leac, însă numai dacă te prezinți la medic din vreme. Și asta pentru că nu există o cauză unică și general valabilă a apariției migrenelor. Genele moștenite, alimentele foarte reci, trecerile de la un anotimp la altul, fluctuațiile hormonale, șederea îndelungată în încăperi neaerisite, anumite medicamente sunt numai câteva dintre posibilele motive. Însă este posibil ca durerea de cap să fie un simptom al unei afecțiuni.

ȘTII DE CE TE DOARE CAPUL?

În general, persoanele care fac des crize de migrenă primesc niște semnale dinainte: tulburări de vedere sau amorțeli ale membrelor. Uneori, durerea apare doar pe o parte a capului, extinzându-se ulterior. Apoi apar senzația de greață, vărsăturile, amețelile, sensibilitatea la lumină sau la anumite mirosuri ori sunete. Crizele înceteaza la fel de brusc cum apar. Iar specialiștii cred că este vorba despre un dezehilibru al serotoninei, așa-numitul hormon al fericirii sau despre faptul că fibrele nervoase din jurul vaselor de sânge devin foarte sensibile. Iată totuși din ce alte motive mai poți suferi de dureri de cap:

1 OCHII NU VĂD BINE

Pete ciudate, imagini în zig-zag, forme strălucitoare dureri constante în fundul ochilor toate anunță probleme cu vederea.

2 AI DEVIAȚIE DE SEPT

Lipsa tratamentului de deviație de sept poate determina migrene și cefalee din cauza oxigenării proaste a creierului a somnului neodihnitor cu stare de oboseală cronică, otite și sinuzite frecvente.

3 NU TOLEREZI ANUMITE ALIMENTE

Intoleranța alimentară se poate manifesta prin migrene stări de oboseală permanentă, balonare sau dificultatea de a pierde kilogramele în plus.

4 ANEVRISMUL CEREBRAL

Foarte multe dintre persoanele cu anevrism cerebral au dureri asemenea migrenelor. Hipertensiunea necontrolată este unul dintre factorii declanșatori.

5 BILA SUFERĂ

Când fierea nu face față alimentelor pe care i le oferi, se manifestă. Durerea de cap, însoțită de greață și vărsături precum și durerea abdominală (confundată adeseori cu cea de stomac) sunt semne ale unor afecțiuni biliare.

6 SCRÂȘNEȘTI DIN DINȚI

Bruxismul (scrâșnitul din dinți în somn) duce la cefalee cronică, migrene și dureri în zona tâmplelor. Bruxismul este provocat de stres și anxietate. Persoanele care suferă de această afecțiune își pot deteriora dinții. Frecatul dinților poate duce la tocirea smalțului la expunerea dentinei și astfel dinții devin sensibili. De aceea trebuie să evităm să fim stresați pe perioada zilei pentru că acest lucru ne afectează sănătatea, chiar și atunci când dormim.

Lasă un răspuns

Top