You are here
Home > Actualitate > Meteo A L E R T A, ANM: Cod Portocaliu de ger in toata Romania, de duminica dimineata
loading...

Meteo A L E R T A, ANM: Cod Portocaliu de ger in toata Romania, de duminica dimineata

VREMEA 25 februarie. Un val de frig va cuprinde toată țara. Cod portocaliu în 28 de județe, Cod portocaliu de ger in peste jumatate de tara, incepand de luni: Temperaturile vor fi comparabile cu minimele record inregistrate in aceasta perioada / Cod galben de ger in toata Romania, de duminica dimineata

Un val de frig va cuprinde treptat toată ţara, începând din noaptea de sâmbătă spre duminică, iar Capitala şi 27 de judeţe din Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia şi Dobrogea se vor afla sub Cod portocaliu de ger, în timp ce 13 judeţe vor fi sub Cod galben.

Din seara zilei de sâmbătă, 24 februarie. şi până duminică noapte, 25/26 februarie, în zona Carpaţilor Meridionali şi de Curbură, în Muntenia, Oltenia, sudul Banatului şi Dobrogea vor fi ninsori temporare, care în sud-vest vor deveni moderate cantitativ. Vântul va avea intensificări în medie cu 45 – 50 kilometri/oră în majoritatea zonelor.

Citește și Ger siberian în țara noastră! Meteorologii avertizează că gerul va fi greu de suportat: Unde va fi cel mai frig

Temperaturile maxime vor fi frecvent între -12 şi -8 grade, cele minime se vor încadra în general între -22 şi -12 grade, iar rafalele vântului vor accentua senzaţia de frig.

VREMEA 25 februarie în București. Pe tot parcursul zilei, vor cădea ninsori în averse, iar maxima va fi de doar -2 grade, în timp ce minima va ajunge și la -10 grade.

Sursa: ANM / Agerpres

VREMEA 25 februarie. „Ger de îngheață pietrele” nu este doar o metaforă. În următoarea perioadă meteorologii au anunțat temperaturi extrem de scăzute, iar precipitațiile vor intensifica situația. Este anunțat Cod portocaliu de ger în aproape toată țara.

Administratia Nationala de Metorologie a emis un cod portocaliu de ger, valabil in peste jumatate de tara incepand de luni ora 03.00 pana joi ora 10.00. In Moldova, estul Transilvaniei, Oltenia, Muntenia si Dobrogea valul de frig se va intensifica, gerul va fi persistent chiar si pe parcursul zilelor, cand valorile termice vor fi comparabile cu recordurile inregistrate in aceasta perioada.

Temperaturile maxime vor fi frecvent intre -12 si -8 grade, cele minime se vor incadra in general intre -22 si -12 grade, iar rafalele vantului vor accentua senzatia de frig.

Din dimineata zilei de luni, 26 februarie, aria ninsorilor se va extinde. In sud si sud-est acestea vor deveni local abundente si vor fi viscolite, in special in Muntenia, Dobrogea si sudul Moldovei.

De asemenea, ANM a emis si un cod galben de val de frig, valabil de duminica, ora 03.00, pana joi ora 10.00, in toata tara.

Valul de frig va cuprinde treptat toata tara si va fi in intensificare, astfel ca se vor inregistra temperaturi cu peste 10-15 grade mai coborate decat valorile normale pentru aceasta perioada din an.

Temperaturile maxime vor fi negative in toate regiunile si va fi ger dimineata si noaptea, la inceput cu precadere in jumatatea de nord, apoi si in restul teritoriului, iar intensificarile temporare ale vantului vor amplifica senzatia de rece.

Din seara zilei de sambata (24 februarie) si pana duminica noapte (25/26 februarie), in zona Carpatilor Meridionali si de Curbura, in Muntenia, Oltenia, sudul Banatului si Dobrogea vor fi ninsori temporare, care in sud-vest vor deveni moderate cantitativ. Vantul va avea intensificari in medie cu 45-50 km/h in majoritatea zonelor, iar in partea de sud-est a teritoriului rafalele vor atinge local 55-65 km/h, mai noteaza meteorologii.

Capitala intra sub cod portocaliu de ger. Temperaturi minime de -20 de grade, luni noaptea

Bucurestiul intra in decursul zilei de luni sub incidenta unui cod portocaliu de ger, inregistrandu-se in timpul zilei temperaturi de -11 grade, a anuntat luni dimineata ANM. Luni noaptea se vor inregistra in Capitala temperaturi minime de -18, -20 de grade, iar in zona preoraseneasca, pot sa se inregistreze -23 de grade. Codul portocaliu de ger se va mentine si pentru ziua de marti. Sursa: ANM / Agerpres

2 thoughts on “Meteo A L E R T A, ANM: Cod Portocaliu de ger in toata Romania, de duminica dimineata

Lasă un răspuns

Top