You are here
Home > Actualitate > Știai că tristețea ne poate îmbolnăvi fizic? Iată care este organul cel mai afectat de această emoție negativă!
loading...

Știai că tristețea ne poate îmbolnăvi fizic? Iată care este organul cel mai afectat de această emoție negativă!

Fie ca suntem mai temperamentali ori mai calmi, emotiile negative se insinueaza in universul interior al fiecaruia, iar frica, furia, gelozia sau nesiguranta duc la unele dezechilibre deloc de neglijat, susțin specialiștii. Asta deoarece pot apărea oricând în viaţa noastră. Şi nu pentru că ni le-am dori neapărat, ci pentru că pur şi simplu sunt specifice condiţiei umane. Însă emoţiile pot fi constructive, ajutându-ne să ne călim și să evoluăm sau, dimpotrivă, distructive, afectându-ne atât pe plan psihic, cât și fizic.

Citeste si: CULTIVAȚI această PLANTĂ în grădină!A apărut pe câmpurile din România. Un kg costă cât o garsonieră în București

Emoțiile sunt resimțite diferit de fiecare, în funcție de trecutul, povestea de viaţă, capacitatea intelectuală ale fiecăruia dintre noi. Însă atunci când ne lăsăm copleşiţi de emoţiile negative, când acestea persistă timp îndelungat, sănătatea noastră este periclitată. Află, în cele ce urmează, care sunt cele 6 emoţii negative care te îmbolnăvesc şi care sunt principalele organe afectate de emoţiile negative.

Emoţiile negative şi impactul lor asupra sănătăţii

Tristeţea, frica, mânia, dezgustul, dar și bucuria sau surpriza sunt tot atâtea emoții care au un impact direct asupra noastră. Dacă e să ne oprim doar asupra emoțiilor negative, negestionate corect acestea pot determina apariția unor probleme de sănătate precum hipertensiune sau indigestie, scrie Revista Avantaje.

Este, deci, necesar să învățăm să recunoaștem acest tip de emoții pentru a le putea controla și a nu le permite să ne afecteze la nivel fizic. În plus, emoțiile negative care ne copleșesc la un moment dat au consecințe și asupra comportamentului nostru și relațiilor cu cei din jur, ma precizează sursa citata.

Citeste si: Cambridge si Oxford au elaborat un program care reconstituie limba vorbita de omul european de acum 8.000 de ani. Cate cuvinte romanesti sunt

Cum îți afectează organele interne cele 6 emoții care te îmbolnăvesc

Iată care sunt cele mai importante emoții negative care dăunează organismului și ce organe afectează fiecare dintre ele:

– Mânia slăbește ficatul în mod semnificativ. După cum știi, bolile hepatice pot fi letale.

– Traumele interioare, dezamăgirile afectează rinichii și inima. Bolile cardiovasculare care se dezvoltă în acest fel sunt, de asemenea, fatale.

– Frica, asemenea traumei interioare, slăbește rinichii.

– Anxietatea are un impact major asupra stomacului, generând dureri severe, dar afectează, totodată, și splina.

– Tristețea, durerea sufletească afectează plămânii, antrenând dificultăți de respirație. Atunci când suntem triști, organismul obosește mult mai ușor. Tot tristețea se face vinovată și de instalarea depresiei.

– Stresul slăbește creierul și inima. Știm, în zilele noastre, evitarea stresului este o misiune imposibilă. Totuși, chiar nu este cazul să ne stresăm pentru fiecare lucru nesemnificativ. Stresul cronic afectează, la modul general, buna funcționare a organismului.

Citeste si: Regele Hagi are o prințesă! Micuța Kira a crescut mare! Cum arată acum, la 23 de ani, fata lui Gică Hagi!

Cum ne descurcăm cu emoțiile negative

Acum că știi care sunt cele 6 emoții negative care te îmbolnăvesc, identifică-le la timp și nu le lăsa să-ți altereze sănătatea! La nevoie, apelează la ajutor de specialitate, pe care îl vei găsi în cabinetele de terapie. Citește mai multe pe acest subiect AICI

Cum sa ne educam copiii sa nu se lase dominati de emotii negative

In primul rand, explicandu-le ca emotiile sunt normale, inclusiv cele negative. Apoi, facandu-i atenti la modul in care se raporteaza la lucrurile care-i inconjoara. Daca, in loc sa fie inspirati si motivati de succesul celorlalti, sunt demoralizati si il interpreteaza ca pe un esec personal, vor fi dominati de invidie, explică specialistii

Citeste si: Gestul surprinzător facut de fiica Adrianei Iliescu! Nu a mai ținut seama de condițiile exigente impuse de mama

Lasă un răspuns

Top