You are here
Home > Actualitate > Statul roman ofera 500 de euro tuturor copiilor nascuti in ultimii cinci ani
loading...

Statul roman ofera 500 de euro tuturor copiilor nascuti in ultimii cinci ani

Toţi copiii născuţi în ultimii 5 ani în România trebuie să primească de la stat 500 de euro, potrivit Articolului 356 din Legea nr.1/2011. Banii ar fi trebuit să fie dați începând din anul 2013, dar, din păcate autoritățile nu au aplicat legea. Următorul Executiv trebuie să respecte articolul din lege, deoarece mulți părinți au anunțat că vor da statul în judecată.

Citește și: Un bebeluș s-a născut cu părul alb! Când doctorii au dezvăluit motivul, părinții au rămas fără glas!

Articolul 356 din Legea nr.1/2011 prevede următoarele:

1. Statul sprijină dreptul la învățare pe tot parcursul vieții prin acordarea sumei reprezentând echivalentul în lei a 500 euro, calculat la cursul de schimb leu/euro comunicat de Banca Națională a României și valabil la data plătii, fiecărui copil cetățean român, la nașterea acestuia. Suma este acordată în scop educațional în beneficiul titularului, din bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Muncii, Familiei și Protecției Sociale.

Citește și: VIDEO: Otrava pe care o bei în fiecare zi. Crezi că nu îți face niciun rău însă îți distruge oasele

2. Suma se depune într-un cont de depozit, denumit în continuare cont pentru educație permanentă, deschis la Trezoreria Statului pe numele copilului de oricare dintre părinții firești, de împuternicitul acestora sau de reprezentantul legal al copilului, pe baza certificatului de naștere.

Citește și: Cum poți afla care sunt afecțiunile de care suferi. Urmărește-ți trăsăturile feței! 

3. Părinții copilului, contribuabili, pot direcționa în contul prevăzut la alin. (2) un procent de până la 2% din valoarea impozitului anual pe veniturile din salarii, în condițiile legii, și pot depune sume în acest cont.

4. Pentru sumele depuse în contul prevăzut la alin. (2) se plătește dobânda anual la o rată a dobânzii stabilită prin ordin al ministrului finanțelor publice. Dobânzile aferente conturilor de depozit constituite la Trezoreria Statului se asigură de la bugetul de stat, din bugetul Ministerului Finanțelor Publice.

Citeste mai mult pe eskape.ro

Citește și: Ultimul hoţ de lemne A MURIT împuşcat de poliţişti, la marginea unei păduri din judeţul Mureş

Lasă un răspuns

Top