You are here
Home > Actualitate > Avocat din Bucureşti, trimis în judecată după ce ar fi cerut 4.000 de euro să intervină într-un caz
loading...

Avocat din Bucureşti, trimis în judecată după ce ar fi cerut 4.000 de euro să intervină într-un caz

Un avocat din Baroul Bucureşti a fost trimis în judecată sub control judiciar de procurorii anticorupţie pentru trafic de influenţă, după ce ar fi cerut 4.000 de euro să intervină într-un caz.

Potrivit unui comunicat al DNA remis presei, avocatul George Alexandru Popescu în calitate de avocat în cadrul Baroului București, a pretins de la ruda unei persoane cercetate în stare de arest preventiv pentru săvârșirea unei infracțiuni de contrabandă (martor în prezenta cauză), suma de 4.000 euro.

“Banii respectivi (ce urmau să fie remiși în două tranșe) au fost pretinși de inculpat în schimbul influenței pe care a afirmat că o are asupra unor ofițeri din cadrul Poliției Capitalei pe care îi poate determina să îi ofere informații utile pe baza cărora persoana arestată preventiv să poată formula un denunț. De asemenea, inculpatul Popescu George Alexandru i-a mai promis martorului că va interveni și pe lângă procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București, pentru ca aceștia să accepte denunțul respectiv și astfel, persoana arestată preventiv să beneficieze de cauzele de reducere a limitelor de pedeapsă prevăzute în legislația specială. În același context, persoana respectivă urma să fie eliberată din starea de arest preventiv și plasată în arest la domiciliu sau sub control judiciar și, ulterior, după judecata în fond, să nu fie declarate căile legale de atac”, transmite DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Curtea de Apel București, procurorii făcând propunerea de a se menține măsura preventivă dispusă în cauză, respectiv controlul judiciar.

George Alexandru Popescu, avocat în cadrul Baroului București, a fost pus sub urmărire penală de procurorii Direcției Naționale Anticorupție pentru trafic de influență.

„Banii respectivi (ce urmau să fie remiși în două tranșe) au fost pretinși de George Alexandru Popescu în schimbul influenței pe care a afirmat că o are asupra unor ofițeri din cadrul Poliției Capitalei, pe care îi poate determina să îi furnizeze informații utile pe baza cărora persoana arestată preventiv să poată formula un denunț”, menționează anchetatorii.

De asemenea, DNA precizează că George Alexandru Popescu i-ar mai fi promis martorului că va interveni și pe lângă procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 București pentru ca aceștia să accepte denunțul respectiv și, astfel, persoana arestată preventiv să beneficieze de cauzele de reducere a limitelor de pedeapsă, prevăzute în legislația specială.

Citește și::MApN a primit scrisoare de acceptare din partea SUA privind primul sistem PATRIOT, estimat la 764,78 milioane USD fără TVA

Acum se mai citește și: A pus o linguriță de piper în mașina de spălat. Când vei afla de ce, vei face și tu la fel

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

Lasă un răspuns

Top