You are here
Home > EXTERN > Diaspora > Carles Puigdemont cere eliberarea miniștrilor catalani arestați preventiv, VEZI CE URMEAZA?
loading...

Carles Puigdemont cere eliberarea miniștrilor catalani arestați preventiv, VEZI CE URMEAZA?

Fostul președinte al provinciei spaniole Catalonia, Carles Puigdemont, a cerut joi eliberarea celor opt foști miniștri regionali arestați preventiv, informează AFP.

Într-un mesaj transmis de televiziunea regională catalană, care a precizat că Puigdemont se află în continuare în Belgia, șeful executivului provincial dizolvat de guvernul Spaniei a declarat: „Ca președinte al guvernului legitim al Cataloniei, cer eliberarea consilierilor (miniștrilor — n. red.) și a vicepreședintelui Oriol Junqueras”.
Un judecător spaniol a dispus joi plasarea în arest preventiv a fostului vicepremier catalan Junqueras și a șapte dintre miniștrii fostului executiv al provinciei.

După ce Catalonia și-a proclamat independența față de Spania, aceștia au fost acuzați de autoritățile de la Madrid de rebeliune, răzvrătire și deturnare de fonduri. Același magistrat a decis judecarea în stare de libertate, pe o cauțiune de 50.000 de euro, a unui singur ministru catalan, Santi Vila, care a demisionat înaintea votării declarației de independență și a cerut atunci separatiștilor catalani să poarte un dialog cu guvernul spaniol.

Ceilalți membri ai executivului catalan destituit au părăsit Spania. Parchetul spaniol a cerut joi emiterea unor mandate europene de arestare pe numele lor și transmiterea acestora către Belgia. Puigdemont a susținut marți, la Bruxelles, o conferință de presă în care a afirmat că va rămâne deocamdată acolo, pentru a nu ajunge să fie judecat în Spania, de o justiție pe care el o consideră politizată.

Citește și::MApN a primit scrisoare de acceptare din partea SUA privind primul sistem PATRIOT, estimat la 764,78 milioane USD fără TVA

Acum se mai citește și: A pus o linguriță de piper în mașina de spălat. Când vei afla de ce, vei face și tu la fel

Dragi prieteni. Ne-ar face foarte mare plăcere să ținem legătura cu voi și pe rețelele de socializare, motiv pentru care vă invităm să ne urmăriți pe pagina Facebook, unde vom putea discuta împreună știrile și articolele noastre. Vizitați pagina noastră Facebook aici.

VĂ MULȚUMIM CU DRAG, ECHIPA olt.ro

Lasă un răspuns

Top