You are here
Home > Actualitate > Polițista pasionată de alergare montană și semimaratoane face sport câte două pe zi
loading...

Polițista pasionată de alergare montană și semimaratoane face sport câte două pe zi

Oana Dăscălescu este unul dintre cei 5 ofițeri din cadrul Poliției Neamț, care în luna decembrie au fost avansați, devenind subcomisar, ea reușind să împace cu succes cariera, sportul și atribuțiile de soție.

Oana s-a născut pe 15 februarie 1984, în comuna Boroaia, din județul Suceava. Mama este contabilă, iar tatăl inginer. A urmat școala în sat, iar din clasa a IX-a a plecat la internat, la Colegiul Economic ”Dimitrie Cantemir” Suceava. A plecat după ce tatonase un pic terenul și constatase că nu exista nicio posibilitate să urmeze un liceu militar: nu se primeau fete. Însă gândul de a purta, într-o zi, uniforma de polițist, gând care o fascina de mică, a prins rădăcini adânci în cei 4 ani de liceu. În clasa a XII-a, s-a apucat să învețe serios pentru admiterea la academie, simultan cu pregătirea pentru bacalaureat. La academie, concurența a fost de 28 pe loc, notează mesagerulneamt.ro.

”M-am dus cu tata și, când am coborât din autobuz și-a văzut o mare de oameni acolo, n-a zis nimic, dar s-a uitat la mine cu genul acela de privire «Ce căutăm noi aici?». Atunci mi-am dat seama că eu eram un copil, practic, și l-am cărat după mine peste tot, s-a uitat prin gard când dădeam probele sportive, m-a susținut la fiecare examen și i-am spus: «Ai să vezi că eu o să rămân, să-mi ia măsurile pentru uniformă!». Când ne-au chemat pe toți pe platou, să ne ia măsurile, a fost momentul în care am simțit că mi-am îndeplinit visul. Tata a fost foarte bucuros și mulțumit”.

După internat și gazdă, adaptarea la viața de student la academie n-a fost grea. Însă tabăra de pregătire de la Drajna – militărie curată! – rămâne în amintirile fiecărui absolvent. În anul II de academie, având în vedere experiența de la liceul economic, Oana a optat pentru specializarea ”investigarea fraudelor”, iar în 2007, după ce-a absolvit, a lucrat la București, la Poliția sectorului 3, în acest domeniu.

Tot la București a fost repartizat, ca tânăr ofițer, și George Dăscălescu, pe care l-a cunoscut în 2004, în academie, iar în 2008 s-au căsătorit.

Soțul ei este șef al Centrului de Reținere și Arest Preventiv.

Nici unul dintre ei nu s-a putut adapta la forfota din Capitală. Ea era din Suceava, el din Huși și, până la urmă, au ales Piatra Neamț, unde aveau deja niște prieteni foarte buni. Ea a găsit post la Serviciul Poliției Rutiere, unde făcea cercetare penală, iar el la ordine publică, la Poliția municipiului. În 2011, au devenit părinți, iar acum pot spune amândoi că, în familia Dăscălescu, Antonia e șefa.

”Ea este artistul familiei, pictează, desenează, face tot felul de ornamente din hârtie și vrea să devină balerină. Din doi oameni liniari, fără niciun fel de aptitudini, e suprinzător că a ieșit așa un copil talentat și energic, care ne ocupă tot timpul. Mereu are ceva de făcut, ceva de spus și ceva de întrebat. A început să citească singură, a fost foarte hotărâtă să învețe și, seara, asta este ocupația familiei. E adevărat, soțul meu dă startul. El cumpără cărțile”.

În afara serviciului și a casei cu toate ale ei – gătit, spălat, călcat, curățenie, timp petrecut cu copilul -, Oana Dăscălescu reușește să se țină și de sport. Merge de 4-5 ori pe săptămână la sală, câte două ore pe zi, și, de 2 ani, s-a apucat de alergare montană, dar participă și la semimaratoane.

Lasă un răspuns

Top