You are here
Home > Actualitate > ANUNT DE ULTIMA ORA! Angajatii care lucreaza mai mult de 6 ore, au 60 de minute pauza la cantina, legea intra azi in vigoare!
loading...

ANUNT DE ULTIMA ORA! Angajatii care lucreaza mai mult de 6 ore, au 60 de minute pauza la cantina, legea intra azi in vigoare!

Veste extraordinara pentru angajatii romanii, cei care vor munci peste sase ore in program, vor primi 60 de minute pauza pentru a servi masa la cantina, relateaza jurnalmm.ro.

Acest proiect de lege a fost depus de catre Senat, initiativa deputatului PSD, Andrei Valentin Sava.

„În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la o pauză de masă, cu o durată de cel puţin 60 de minute, după minim 4 ore consecutive de muncă şi maxim 6 ore, precum şi la alte pauze de recreere a căror durată şi frecvenţă sunt stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern”, prevede proiectul de lege pentru modificarea Codului Muncii, depus de deputatul PSD Andrei Valentin Sava.

Iniţiatorul proiectului de lege susţine în expunerea de motive că „după 6 ore de muncă, randamentul fiecărui angajat scade, iar aportul alimentar este vital pentru revigorarea organismului”.

„Pauza de masă este un element cheie în acest context. Pauzele au rolul de a deconecta angajatul de stres şi pot contribui la o stare mai bună a angajatului şi un randament mai mare”, susţine Sava, potrivit sursei citate.

“Deputatul PSD propune şi modificarea Codului Muncii pentru ca orice companie cu peste 100 de angajaţi, companiile de producţie, precum şi cele care presupun lucrul în medii solvente şi toxice, indiferent de numărului de angajaţi, să fie obligate să pună la dispoziţia angajaţilor săi, cantine, săli de mese sau chicinete pentru servirea mesei în timpul pauzei de masă, în condiţii de igienă şi sănătate”, potrivit unui alt proiect de lege depus la Senat.

Sava afirmă că „angajaţii sar în mod frecvent peste pauza de masă, iar lipsa unui loc adecvat unde să îşi poată depozita şi pregăti pentru servire mâncarea sau de unde să îşi achiziţioneze o masă caldă este unul dintre motive”.

12 thoughts on “ANUNT DE ULTIMA ORA! Angajatii care lucreaza mai mult de 6 ore, au 60 de minute pauza la cantina, legea intra azi in vigoare!

  1. Buna ziua,o să vedeți că angajatorii o să facă în așa fel sa schimbe programul de lucru doar sa nu fie obligați pentru a face cheltuieli in plus pentru angajați,sau o să facă doua schimburi,și așa angajatul va fii nevoit să mănânce pe fuga că sa nu ii se taie din ore…

  2. Si in loc de 8 ore pe zi stam 9 ore la birou de cand venim pana plecam acasa…si asa o buna parte din viata o petrecem la locul de munca…acum sa mai acordam o ora din cea destinata familiei si copiilor…si a noastra personal…Dar ce te faci ca atatea institutii nu ( mai ) au cantine, nici bufet…nimic…ce facem…stam o ora sa ne mancam pachetul de acasa?

  3. Analizati si art. 153 din legea 62 si o sa ramaneti surprinsi. In cadrul negocierilor contractelor de munca sindicatele reprezentative isi pot negocia anumiror drepturi iar cei ce reprezinta cealalta parte a angajatilor nu por beneficia de aceleasi drepturi deoarece nu au reprezentativitate.

  4. Eu lucrez intro fabrica de pui in UK programul este de 12 ore ,si pauza de 30 de min. Avem 2 pauze . Dar sunt neplatite . Iar pauza se calculeaza din momentul in care ai plecat din locul in care muncesti si pana ajungi la cantina pierzi deja 10 min.

    1. Si in Italia e la fel…cand lucram in Fabrica faceam 8 1/2,din care 30 min ptr pausa de masa NEPLATITA …Dupa 4 ore de munca aveai dreptul la 10 min ptr o cafea,tigara sau sa mergi in baie…in tot cazul pierdeai timp sa ajungi atat in cantina cat si in baie….

  5. Ce idiotenie, aceata „lege” este in codul muncii de foarte multa vreme, haideti sa lasam propaganda politica sa se desfasoare doar la TV, mai ales cand vorbim de propaganda PSD-ista… o zi buna!

Lasă un răspuns

Web Development, Web Application, E-commerce Website, Android apps, Web Design, And Much more.

Details

Top