You are here
Home > EXTERN > Diaspora > O româncă de 27 de ani, arhitectă la Londra, promovează România
loading...

O româncă de 27 de ani, arhitectă la Londra, promovează România

Iubește România și vrea să îi facă și pe străini să se îndrăgostească de țara ei natală. Mihaela Codre, în vârstă de 27 de ani face publicitate țării, pe banii ei.

Timişoreanca a absolvit Facultatea de Arhitectură din Aarhus (Danemarca), iar de trei ani locuieşte la Londra. De cum a ajuns în Anglia, şi-a făcut un blog, în limba engleză, visitromaniaonline.com, prin care intenţiona să le arate şi altora frumuseţile României, scrie adevarul.ro.

Arhitecta din Londra care promovează România pe banii ei. Primii blogeri britanici au ajuns la Timişoara FOTO -> adev.ro/otwjps

Un blog de turism a fost primul pas. Al doilea era să convingă blogeri şi jurnalişti specializaţi pe “travel” să vină în ţară, să scrie, să facă recenzi. Primii trei bloggeri britanici, au sosit, weekend-ul trecut la Timişoara.

“Au totul inclus. Am încercat să iau legătura cu oficialităţile. De exemplu, am vorbit cu cei de la Asociaţia Timişoara Capitala, dar ei au un program de care trebuie să se ţină. Am trimis un e-mail la Primăria Timişoara, dar nu ştiu dacă verifică cineva acel mail. Oricum, nu am primit niciun răspuns. Nu e genul meu să stau să mă rog, nu are rost să îmi pierd timpul. Dar dacă află lumea despre ce fac, poate că o să primesc şi sprijin. Mi-ar plăcea să nu fiu singură“, a declarat Mihaela pentru adevarul.ro.

În toamnă, urmează să vină si al doilea grup de bloggeri britanici aduşi de Mihaela.

Mihaela Codre a absolvit Facultatea de Arhitectură din Aarhus (Danemarca), iar de trei ani locuieşte la Londra. Spre deosebire de mulţi români care părăsesc ţara, Mihaela Codre le vorbeşte străinilor cu bucurie de ţara natală. De cum a ajuns în Anglia, şi-a făcut un blog, în limba engleză, visitromaniaonline.com, prin care intenţiona să le arate şi altora Timişoara natală şi frumuseţile României.

Dorinţa ei era să-i facă pe străni să ne viziteze ţara. Un blog de turism a fost primul pas. Al doilea era să convingă blogeri şi jurnalişti specializaţi pe „travel” să vină în ţară, să scrie, să facă recenzi. Primii trei blogeri britanici, Elle Croft, Arianwen Morris şi Monica Scott, au sosit, în acest week-end, la Timişoara.

„Prima dată eu am fost cititoarea lor. Citeam blogurile lor când mergeam în vacanţe. În unele locuri am ajuns inspirându-mă de la ele. M-am decis să le contactez şi să le fac propunerea să vină în România. Ele nu ştiau unde e Timişoara, nu au fost niciodată în ţara noastră. A trebuit să le dau informaţii, poze, videoclipuri. Le-am spus că este oraşul care va fi Capitală Culturală Europeană în 2021. Monica va pleca de aici în Australia, pentru a face publicitate gărdinilor zoologice din Sidney. Ea face de şase ani blog de travel, a colaborat şi cu BBC. Pentru că blogul ei are multe vizualizări, este şi imaginea unui brand de bagaje. Ari urmează dă plece în America Latină, să scrie de Nicaragua. Ea a făcut promovare şi pentru festivalul de rock de la Paris, dar a făcut o campanie foarte mare pentru Insulele Canare. A stat acolo două luni să facă surfing. Elle a mai făcut campanie pentru St.Petersburg şi Budapesta”, a declarat Mihaela Codre.

Promovează România din buzunarul propriu   Toate cheltuielile, transportul cu avionul, cazarea la hotel, drumurile făcute în oraş şi în afara ei, au fost suportate de Mihaela Codre.    „Au totul inclus. Am incercat să iau legătura cu oficialităţile. De exemplu, am vorbit cu cei de la Asociaţia Timişoara Capitala, dar ei au un program de care trebuie să se ţină. Am trimis un e-mail la Primăria Timişoara, dar nu ştiu dacă verifică cineva acel mail. Oricum, nu am primit niciun răspuns. Nu e genul meu să stau să mă rog, nu are rost să îmi pierd timpul. Dar dacă află lumea despre ce fac, poate că o să primesc şi sprijin. Mi-ar plăcea să nu fiu singură”, a spus Mihaela Codre.    Bune şi rele în Timişoara   Britanicii au ajuns joi seara la Timişoara, iar de vineri au început info-trip-ul pregătit de Mihaela Codre. Au vizitat centrul istoric, Piaţa Victoriei, Piaţa Unirii, Piaţa Libertăţii, Catedrala. S-au plimbat prin parcurile oraşului, au vizitat Muzeul de Artă şi Muzeul Satului Bănăţean. În program a fost aflat şi Bastionul Theresia.    “S-au dat cu lebedele hidrobiciclete pe Bega, le-a plăcut foarte mult. Au fost şi la un ştrand, pentru că englezilor le place la piscină. Au fost încântate de terasele de pe malul Begăi, le-a plăcut terasa de pe acoperişul Modexului, au făcut poze de sus, au filmat. Am vrut să închiriem biciclete, dar pentru că e prea complicat să iei biciclete, m-am dat bătută. La Muzeul de Artă nu era nimic scris în engleză. În muzeele din străinătate primeşti căşti, îţi setezi limba şi te plimbi, nu trebuie să fie cineva să-ţi explice. La terase, foarte rar găseşti meniuri în limba engleză, încă un minus”, a afirmat Mihaela Codre.

Deci se poate….

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top