You are here
Home > EXTERN > Diaspora > Vesti bune pentru Copii romanilor din Regatul Unit, Din toamnă, limba română va fi predată în şcolile din Marea Britanie
loading...

Vesti bune pentru Copii romanilor din Regatul Unit, Din toamnă, limba română va fi predată în şcolile din Marea Britanie

Începând cu anul școlar 2017-2018, limba română va fi predată în şcolile din Marea Britanie. Într-o primă etapă, cursul de Limbă, cultură şi civilizație românească se va derula în 4 unități de învățământ, se arată într-un comunicat al Ministerului Educaţiei Naţionale, transmite realitatea.net.

Datorită realului succes înregistrat din 2007 până în prezent și având în vedere interesul crescut al comunității românești de peste granițe pentru acest curs, Ministerul Educației Naționale și Institutul Limbii Române cu sprijinul Ministerului Afacerilor Externe si al Ministerului pentru Românii de Pretutindeni au urmărit, an de an, extinderea proiectului. Demersul a vizat deopotrivă includerea de noi unități de învățământ și cuprinderea cât mai multor țări europene în care există populație școlară de origine română”, se mai arată în comunicat.

În anul școlar recent încheiat, cursul a fost predat în peste 500 de școli din Belgia, Irlanda, Italia, Portugalia și Spania de 134 de profesori, beneficiari fiind aproape 13.000 de elevi.

Procesul de selecție a personalului care va preda cursul este în desfășurare, toate informațiile fiind publicate pe www.ilr.ro.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Top