You are here
Home > EXTERN > Diaspora > Autoritățile chineze se tem că seismul din Sichuan ar fi provocat până la 100 de morți și mii de răniți (FOTO/VIDEO)
loading...

Autoritățile chineze se tem că seismul din Sichuan ar fi provocat până la 100 de morți și mii de răniți (FOTO/VIDEO)

Un cutremur cu magnitudinea 7 s-a înregistrat marți seară provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, potrivit China Earthquake Networks Center (CENC), citat de Xinhua. Conform institutului geologic american USGS, seismul a măsurat 6,5 grade – transmit agențiile internaționale de presă.

UPDATE China: Autoritățile se tem că seismul din Sichuan ar fi provocat până la 100 de morți și mii de răniți

Seismul cu magnitudinea 7 potrivit China Earthquake Networks Center (CENC) și 6,5, conform institutului geologic american USGS, produs marți seară în provincia chineză Sichuan din sud-vestul țării a provocat decesul a cel puțin cinci victime, însă autoritățile se tem că până la 100 de persoane și-ar fi pierdut viața, iar alte câteva mii ar fi putut fi rănite, informează AFP.

Agenția Xinhua a informat că cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața și peste 60 au fost rănite în urma cutremurului produs la ora locală 21:20 (13:20 GMT) într-o zonă retrasă din Sichuan, nu departe de locul în care un seism cu magnitudinea 8 produs în 2008 a provocat moartea și dispariția a 87.000 de persoane, după cum a indicat Institutului geologic american USGS citat de AFP.

CITESTE SI S-a dus cu această fată noaptea în camera de cămin, iar a doua zi, ea l-a acuzat de viol! Ce au găsit polițiștii pe camerele de supraveghere:

Însă, Comisia națională pentru prevenirea catastrofelor a estimat că până la 100 de persoane și-ar fi putut pierde viața, bilanțul bazându-se pe cifre cuprinse în recensământul realizat în 2010 în această regiune muntoasă și slab populată. Seismul ar fi putut de asemenea să provoace rănirea a mii de alte persoane, a completat Comisia în cadrul unui comunicat publicat pe site-ul oficial în care se mai arată că peste 130.000 de locuințe au fost afectate.

Epicentrul seismului a fost stabilit la 284 km către nord de capitala regională Chengdu, la o adâncime de 10 km, conform USGS.

Unda de șoc a fost simțită și în Beijing, aflat la o distanță de 1.200 de km.

Zona afectată de seism cuprinde Parcul național Jiuzhaigou, o regiune izolată a platoului tibetan, care figurează pe lista Patrimoniului mondial UNESCO. Această zonă este intens frecventată de turiști și este renumită pentru frumusețea lacurilor sale, notează sursa citată. Cel puțin un turist și-a pierdut viața și patru au fost răniți, a consemnat Cotidianul Poporului, în timp ce alți o sută au rămas blocați în parcul național. Peste 38.000 de persoane au vizitat marți parcul Jiuzhaigou, precizează sursa citată.

Fotografiile postate pe rețelele de socializate au arătat mulțimi de oameni adunate pe străzile pline de moloz.

Peste 600 de pompieri au fost mobilizați a indicat Cotidianul Poporului.

Crucea Roșie din China a anunțat că a trimis echipaje în zonele sinistrate.

Autoritățile chineze au decretat cel mai înalt nivel de alertă în urma cutremurului din provincia Sichuan, potrivit Xinhua.

CITESTE SI: În sfârșit, o veste bună!!! Se recalculează pensiile! Iată ce pensionari vor beneficia de această măsură! Vezi dacă te afli și tu sau cineva drag printre norocoși:

UPDATE China decretează cel mai înalt nivel de alertă în urma cutremurului de 7 grade

Autoritățile chineze au decretat cel mai înalt nivel de alertă în urma cutremurului de 7 grade care a lovit marți regiunea Jiuzhaigou din provincia Sichuan, în nord-vestul Chinei, potrivit Xinhua.

Echipe de salvare au fost trimise în regiunea afectată pentru a demara operațiunile de urgență, potrivit unui comunicat de presă dat de autorități.

Cel puțin cinci persoane și-au pierdut viața și peste 60 au fost rănite, informează Xinhua.

Potrivit analizei preliminare a autorităților chineze, aproximativ 130.000 de locuințe au fost afectate, informează AFP.

Sursa foto: earthquaketrack.com

Seismul s-a produs la ora locală 19:19 (13:19 GMT) în apropierea parcului național Jiuzhai Valley.

Cutremurul a fost măsurat la magnitudinea 7 de China Earthquake Networks Center (CENC), în timp ce Institutului geologic american USGS a anunțat o magnitudine de 6,5.

Și în ceea ce privește adâncimea seismului, informațiile diferă: în timp ce USGS a stabilit o adâncime de 10 km, seismologii chinezi au măsurat o adâncime de 20 km.

Unda de șoc a fost simțită și în Beijing, aflat la o distanță de 1.200 de km.

ORA 18.27 Un cutremur cu magnitudinea 7 a lovit provincia chineză Sichuan

CITESTE SI La doar 14 ani, puștiul ăsta a devenit milionar. Totul a pornit când tatăl lui i-a dat niște bani de buzunar. Ce idee genială a avut băiatul și cum a devenit bogat:

Un cutremur cu magnitudinea 7 s-a înregistrat marți seară provincia Sichuan din sud-vestul Chinei, potrivit China Earthquake Networks Center (CENC), citat de Xinhua.

Conform institutului geologic american USGS, seismul a măsurat 6,5 grade — transmit agențiile internaționale de presă.

Mișcarea telurică s-a produs la ora locală 19.20 (13.20 GMT) într-o zonă îndepărtată din Sichuan, nu departe de locul unde un cutremur cu magnitudinea de 8 grade a făcut 87.000 de morți și dispăruți în 2008.

După cutremurul de marți nu au fost publicate deocamdată informații cu privire la eventuale victime sau de pagube materiale, informează AFP.

Epicentrul seismului a fost localizat la 284 de km nord de capitala regiunii Chengdu și la o adâncime de 10 km, potrivit USGS.

China este frecvent lovită de seisme în special în regiunile montane din vest și sud-vest.

CITESTE SI: Romani din REGATUL UNIT sunt direct vizati, Încă o veste proastă pentru TOTI…

CITESTE SI: Bruxelles-ul estimează restanţele Londrei la 100 de miliarde de euro

CITESTE SI: Brexit: Marea Britanie ar putea avea nevoie de o perioadă de tranziție de trei ani

 

Lasă un răspuns

Top