You are here
Home > EXTERN > Diaspora > Zeci de supraviețuitori ai incendiului de la Grenfell Tower au încercat să se sinucidă
loading...

Zeci de supraviețuitori ai incendiului de la Grenfell Tower au încercat să se sinucidă

Cel puțin 20 de supraviețuitori și martori ai incendiului de la Grenfell Tower, din luna iunie, au încercat să își ia viața, susține asociația Justice4Grenfell care le oferă susținere psihologică, transmite BBC, potrivit libertatea. ro.

Reprezentanta unei alte asociații a afirmat că mulți oameni nu reușesc „să-și steargă din minte” imaginile cu blocul turn cuprins de flăcări. „Sunt multe cazuri de dependență de alcool și de pastile. Oamenii se simț izolați „, a spus Yvette Greenway, fondatoarea asociației Silence of Suicide.

Aceasta consideră că o să fie mai multe cazuri de oameni care suferă de sindromul de stres post-traumatic, depresie și anxietate. Judy Boldon, care lucrează în domeniul sănătății de 20 de ani și coordonează voluntarii de la Justice4Grenfell, consideră că metodele prin care supraviețuitorii și martori primesc sprijin psihologic trebuie schimbat.

Mai exact, ea consideră că oficialii nu trebuie să aștepte că oamenii să caute ajutor, ci să-i caute pentru a le oferi consiliere. În urma incendiului devastator de la Grenfell Tower, se presupune că și-au pierdut viața 80 de persoane. Autoritățile nu au recuperat însă până în acest moment toate cadavrele.

Lasă un răspuns

Top