You are here
Home > Olt > Două persoane din Olt, soț și soție, AU MURIT în teribilul accident rutier din Austria
loading...

Două persoane din Olt, soț și soție, AU MURIT în teribilul accident rutier din Austria

Un tânăr de 34 de ani, din comuna Movileni, judeţul Olt, şi soţia lui, în vârstă de 30 de ani, se numără printre cei cinci români morţi în accidentul produs pe o autostradă din Austria, transmite romanul. co. uk Ionuţ Datcu şi soţia sa, Ioana, erau pasageri în microbuzul implicat în accident în apropiere de Viena.

Cei doi lucrau în Germania şi veneau acasă pentru a-şi cununa finii. Primarul comunei Movileni, Sorin Toma, a declarat, luni, că bărbatul a putut fi identificat cu ajutorul probelor ADN puse la dispoziţie de către o soră a sa, care lucra în Germania şi care a mers la faţa locului imediat ce a auzit despre tragedie.

Din păcate, soţia lui Ionuţ nu a putut fi încă identificată, urmând ca rudele tinerei, originară din judeţul Călăraşi, să ajungă în zilele următoare în Austria. „Este o adevărată tragedie. Veneau acasă pentru a fi naşii unor tineri de la noi din comună.

Anul trecut, au mai fost în ţară şi au făcut cununia civilă la Movileni. Suntem alături de familie şi îi vom sprijini cu tot ce vom putea „, a declarat, pentru Mediafax, primarul din Movileni, Sorin Toma. Cei doi soţi se numără printre cele cinci victime decedate pe loc, în urma accidentului produs duminică lângă Viena, în care a fost implicat un microbuz înmatriculat în România, potrivit Ministerului Afacerilor Externe (MAE). În microbuz se aflau opt români, cinci murind pe loc în urma accidentului, iar trei au fost răniţi grav şi transportaţi de urgenţă la spital pentru îngrijiri medicale.

O echipă consulară mobilă din cadrul misiunii diplomatice s-a deplasat încă de duminică la spitalul unde au fost internaţi românii răniţi în accident, pentru a obţine detalii cu privire la starea de sănătate a acestora şi pentru a le acorda asistenţă consulară.

Lasă un răspuns

Top