You are here
Home > EXTERN > UK > Londra > A absolvit cea mai bună facultate din lume, dar trăiește în pădure de 20 de ani. Care este MOTIVUL:
loading...

A absolvit cea mai bună facultate din lume, dar trăiește în pădure de 20 de ani. Care este MOTIVUL:

A hotărât să schimbe asfaltul cu noroiul și casa din cărămidă cu una de paie. Departe de civilizație, o absolventă de Oxford a hotărât să trăiască în pustietate. De 13 ani nu a folosit energia electrică.
Emma Orbach are 58 de ani, își produce singură mâncare și trăiește singură într-o pădure din munții Țării Galilor.

Cum arată o zi normală din viața domnișoarei Orbach, care trăiește ca un hobbit? Are grijă de grădinița pe care a improvizat-o în apropierea casei. Apă își ia de la un râu din apropiere, care vine de sus, de pe munte.

Apoi merge prin pădure pentru a căuta diverse fructe și lemne de foc. De asemenea, are grijă și de cele trei capre, șapte găini și doi cai. De foarte puține ori merge la un magazin dintr-un sat apropiat pentru a-și cumpăra ciocolată și orez. „Așa îmi doresc să trăiesc”.

E tot ce mi-am dorit și mă simt foarte fericită în locul acesta și casa mea”, a spus Emma Orbach pentru Daily Mail. Casa și-a denumit-o „Tir Ysbrydol”, care din galeză s-ar traduce „Tărâmul Spiritului”.

Cei care doresc să o viziteze pe doamna Orbach trebuie să respecte niște reguli foarte stricte: să lase toate gadgeturile acasă, nu au voie cu laptopuri sau telefoane. Chiar și copiii ei, care au 20, respectiv 30 de ani și trăiesc în Londra, au fost nevoiți să respecte această regulă.

Emma Orbach provine dintr-o familie de intelectuali, mama ei a fost librar, iar tatăl violonist. După ce a absolvit Oxford s-a căsătorit cu Julian Orbach, un specialist în istoria arhitecturii. Împreună cu soțul ei, în 1993, hotărăște să organizeze o comunitate eco într-o zonă din apropierea munților Preseli, lângă Newport.

Timp de cinci ani au trăit în liniște, după care a urmat o perioadă lungă de procese cu autoritățile, care au cerut demolarea celor opt case ale comunității.

În cele din urmă, în 2008, comunitatea a câștigat procesul, însă, între timp, soții Orbach au divorțat. La începutul anilor 2000, Emma a hotărât să se mute singură. „Nu-mi lipsește nimic din ceea ce consideră lumea că ar fi normal să ai. Din punctul meu de vedere, calitatea vieții este în scădere, totul este într-o mare viteză și este din ce în ce mai stresant. De vreo două ori, după o zi lungă și foarte obositoare, am glumit spunând că aș comanda o pizza. Nu cred că ar veni cineva să-mi aducă pizza aici”, a mai spus Emma pentru Daily Mail.

Lasă un răspuns

Top