You are here
Home > Economic > Diverse > Cum să îți păstrezi calmul în orice situație enervantă. Sfat oriental!
loading...

Cum să îți păstrezi calmul în orice situație enervantă. Sfat oriental!

Dacă ai fost jignit, batjocorit sau luat peste picior, amintește-ți acest sfat, iar emoțiile negative nu vor putea să te domine.
Un proverb oriental spune: „Pentru a aplauda, ai nevoie de două palme”. Pentru ca un conflict să apară, ai nevoie de două sau mai multe persoane. Dacă o singură persoană își va păstra calmul, incidentul nu se va întâmpla. Fapt demonstrat. Însă cum ai putea să îți păstrezi calmul?

Poți să faci acest lucru, știind un simplu secret. Tot ceea ce îți spune interlocutorul – este proiecția stării sale interioare. Nu are nicio legătură cu tine. Pur și simplu ai ajuns în fața lui într-un moment nepotrivit.
Atunci când cineva îți spune că ai fi neglijent sau „habar nu ai ce vorbești” – poate să te rănească profund. Ce drept are el să îți vorbească așa? De ce crede așa despre tine? Ori te superi, ori începi să te cerți cu el și să îți aperi demnitatea.

Iar acum imaginează-ți o altă situație. Se apropie de tine o persoană și țipă că este neglijent și habar nu are ce vorbește. Un asemenea comportament nimic altceva decât un zâmbet nu îți va stârni.

Păi iată: orice acuzație care o primești din partea unei alte persoane nu este decât reflexia stării sale interioare. Dacă acea persoană nu ar avea un conflict interior, nici măcar nu te-ar observa.

Cineva întotdeauna va spune despre ceea ce îl/o deranjează personal. Și asta s-ar putea să nu aibă nicio legătură cu interlocutorul său. În orice conflict, o persoană o va acuza pe cealaltă de ceea ce nu îi place la sine sau ceea ce nu poate accepta. Acuzațiile nu sunt despre tine, acuzațiile sunt despre ea. Comunicare cu tine a scos la iveală aceste neajunsuri.

În orice conflict, înlocuiește „tu” cu „eu”. Zâmbește. Ca și cum persoana respectivă se acuză pe sine în public.

Lasă un răspuns

Top