You are here
Home > Actualitate > Îți mai amintești de Pistruiatul? Uite cum arată și ce s-a ales de el – FOTO
loading...

Îți mai amintești de Pistruiatul? Uite cum arată și ce s-a ales de el – FOTO

În anul 1973, un puști roșcovan cunoștea celebritatea, în cel mai cunoscut film din cinematografia românească. “Pistruitaul” a scos la lumină talentul excepțional al unui băiețel de doar 11 ani, îndrăgit de întregul public.

Însă, pe cât de repede s-a făcut remarcat, pe atât de ușor a alunecat pe panta anonimatului, o dată cu trecerea timpului.

Deși ai fi putut să juri că va avea o carieră strălucită în actorie, Costel Baloiu, acum în vârstă de 57 de ani, are o cu totul altă meserie. În ciuda faimei pe care o dobândise cu rolul din Pistruiatul, bărbatul a părăsit lumea filmului pentru meseria de șofer.

Costel Baloiu a jucat în mai multe filme, alături de mari actori ca: Sergiu Nicolaescu, Draga Olteanu Matei, Ion Dichiseanu și Florin Tănase.

Povestea Pistruiatului

Cum a ajuns Costel Baloiu să joace în Pistruiatul? Un simplu anunț din ziarul ”Informația” i-a schimbat viața. La acea vreme, ”Centrala Română de film și Televiziunea Română erau în căutarea unor băieti cu vârste cuprinse între 11-13 ani, pentru realizarea primului serial color de televiziune, scrie cinemarx.ro.

La preselecție s-au prezentat peste 6.500 de copii din București și mai mult de 3.500 din provincie, dar norocosul roșcovan a fost cel care a obținut rolul, potrivit gândul.ro. Idolul copiilor începea una dintre cele mai frumoase perioade ale vieții sale, comparativ cu ce avea să urmeze, în viața de adult.

Probabil nu sunt mulți cei care cunosc secretul din spatele adevăratei sale înfățișări. În realitate, nu există nici urmă de Pistruiat. Cum se poate? Simplu! Pistruii erau desenați, iar părul era vopsit. Personajul exista dinaintea filmului, fiind eroul unor benzi desenate din revista “Cutezătorii”, potrivit hotnews.ro.

De la actorie, la șoferie

La doar 18 ani, Pistruiatul s-a căsătorit și a avut și un copil. Dar totul avea să se năruie, la începutul anilor ’90, o dată cu decizia soției sale de a-l părăsi. Aceasta l-a luat pe fiul lor și a plecat în Canada, unde s-a și stabilit. Fostul actor s-a recăsătorit, dar lucurile nu au mers foarte bine și acum se află la cea de-a treia căsnicie.

“M-am căsătorit de foarte tânăr, eu aveam 18 ani, ea 16. A avut nevoie de dispensă… A urmat armata, divorțul. Un amic, taximetrist, mi-a spus că se câștigă bine în profesia asta.

Așa că, m-am făcut taximetrist. În afară de asta, mi-au plăcut întotdeauna mașinile, motoarele. M-am recăsătorit – un alt gest neinspirat, pentru că a fost cea mai neagră perioadă din viața mea.

Ca să închei capitolul “viață de familie”, îți spun că și această a doua căsătorie s-a încheiat. Abia când am cunoscut-o pe Elena, actuala mea soție, pot spune că mi-a surâs norocul”, povestește fostul actor, într-un interviu pentru hotnews.ro.

Costel Baloiu a mai jucat în câteva filme ca: “Nemuritorii”, “Noi, cei din linia întâi”și a avut și un rol mic într-un film difuzat în Germania. Totuși, el va rămâne un idol pentru copiii anilor ’70, prin rolul îndrăgitului puști din “Pistruiatul”

sursa: a1.ro

Lasă un răspuns

Top