You are here
Home > Actualitate > Tot mai multe banci ofera credite online. Mare grija, pericolul din spatele acestora va poate ruina
loading...

Tot mai multe banci ofera credite online. Mare grija, pericolul din spatele acestora va poate ruina

Creditarea se mută uşor, uşor în mediul online. Din faţa calculatorului românii pot obţine împrumuturi şi de 90.000 de lei în numai 15-20 minute, fără a pune piciorul într-o bancă. Analiştii le recomandă românilor să nu se lase încântaţi că banii pot fi obţinuţi uşor şi să citească totusi cu atenţie condiţiile impuse de bănci.

Fără hârtii, fără stat la coadă la ghişeul băncii. Împrumuri de zeci de mii de lei pot fi obţinute de pe laptop sau telefon.

„O bancă chiar cu semnătură electronică, pe când la celelalte trebuie să printezi, să semnezi documentele şi să le trimiţi online. Este şi o bancă care oferă şi credite ipotecare sută la sută online. O singură bancă oferă chiar condiţii mai bune pentru credit dacă îl iei online”, spune Irina Chiţu, analist bancar.
În câteva clickuri, poţi împrumuta online între 2.000 şi 90.000 de lei. Celor care îşi primesc salariul într-un cont deschis la ei, bancherii le cer pentru un astfel de credit dobânzi cuprinse între 9,55% şi 24,98%.

„Timpul de procesare şi de răspuns pentru un astfel de credit este de 15-20 de minute. Suma maximă pe care o acordăm pentru un credit de nevoie personale chiar dacă este acordată în unităţile noastre fie că este acordată în homebank este de 90 de mii de lei”, spune Ruxandra Ciubotaru, reprezentant bancă comercială.

Bancherii au renunţat să mai ceară adeverinţe de venit deoarece îi pot verifica direct pe cei care le cer bani cu împrumut în bazele de date ale Fiscului şi ale Biroului de Credit.

Analiştii le recomandă românilor să fie atenţi atunci când vor să ia un astfel de credit.

„Luând aceste credite 100% online avem tendinţa să bifăm termenii şi condiţiile, contractul, foarte repede, fără să trecem peste ele. Atenţie mare, ne asumăm acest contract pentru următorii cinci ani”, spune Irina Chiţu, analist bancar .

Iar oamenii sunt încă reticenţi. Mulți preferă discuţia faţă în faţă cu ofiţerul de credite.

În luna iulie, românii datorau băncilor aproape 120 de miliarde de lei.

Lasă un răspuns

Top