You are here
Home > Economic > Diverse > 5 simptome de CANCER TESTICULAR despre care barbatilor le este jena sa vorbeasca
loading...

5 simptome de CANCER TESTICULAR despre care barbatilor le este jena sa vorbeasca

Despre cancer testicular, putin oameni sunt dispusi sa discute, cu toate ca aceasta afectiune potential fatala a devenit tot mai raspandita in ultima perioada. Aceste este si motivul pentru care simptomele cancerului la testicule sunt deseori trecute cu vederea.

Am decis ca in acest articol sa desfiintam elementul tabu despre acest tip de afectiune- cancer testicular– si sa vorbim mai multe despre ea pentru ca toti barbatii sa stie daca sunt sau nu in pericol

5 simptome de CANCER TESTICULAR despre care barbatilor le este jena sa vorbeasca

5 simptome de cancer testicular deseori ignorate
Se estimează că aproximativ 8720 de barbati din Statele Unite au fost diagnosticati cu cancer testicular in 2016. Varsta medie de diagnostic este de doar 33. De obicei, primul semn de cancer testicular este o schimbare in dimensiunea sau forma a unuia sau a ambelor testicule . În cele mai multe cazuri, această schimbare nu provoacă durere.

Medicii recomanda ca barbatii cu vârste cuprinse între 15 și 40 de ani să efectueze în mod regulat analize ale partilor intime pentru a identifica eventuale anomalii. Analizele amanuntite vor duce la depistarea precoce a acestui cancer. Ele sunt cu atat mai importante cu cat subiectii prezinta anomalii sau au avut in familie persoane care au suferit de aceasta afectiune.

Cum sa descoperiti eventualele simptome de cancer testicular fara a merge la medic
Luati fiecare testicul in mana, framantandu-l cu degete degetele de la ambele mâini și rulați-l ușor pentru a afla dacă există noduli, umflături sau modificări ale dimensiunii și formei sale.

Cele mai frecvente simptome de cancer testicular:
O umflatura și / sau nodul la unul sau ambele testicule. Acestea pot sau nu provoca dureri la nivelul testiculelor sau scrot.
O senzație de greutate în scrot.
O durere sau senzație de presiune în abdomenul inferior sau abdomen.

In cazuri rare de cancer testicular, boala poate determina si cresterea sanilor si durere la nivelul lor. Unele celule tumorale pot produce estrogen, ceea ce poate duce la cresterea sanilor sau pierderea apetitului sexual.

In cazul baietilor, unele tumori pot produce androgen (hormon sexual masculin), care desi nu provoca nici un simptom la barbati, la băieți care nu au ajuns inca la pubertate poate provoca semne de pubertate precoce, cum ar fi o voce neobisnuit de groasa și o creștere exagerata a parului facial si de pe corp.

In ciuda simptomelor de cancer testicular, ar trebui sa tinem seama de faptul ca este normal ca un testicul sa fie un pic mai mare decât celălalt si unul sa atarne mai mult decat celalalt

Lasă un răspuns

Top