You are here
Home > Actualitate > BREAKING NEWS: Un britanic zurliu a fost arestat în Franța cu trei obuze în bagaje, nu le aducea la noi?
loading...

BREAKING NEWS: Un britanic zurliu a fost arestat în Franța cu trei obuze în bagaje, nu le aducea la noi?

Un cetățean britanic a fost arestat miercuri în gara maritimă Ouistreham (nord-vestul Franței), în timp ce încerca să se îmbarce către Marea Britanie cu trei obuze în bagaje, a anunțat jandarmeria franceză, citată de AFP.

 Gara maritimă a fost evacuată pentru a permite intervenția geniștilor, după ce vameșii au descoperit cele trei obuze transportate de respectivul bărbat în vârstă de circa 40 de ani și care s-a prezentat ca fiind un colecționar.El a fost predat miercuri seară jandarmeriei din orașul francez Caen pentru verificări, autoritățile dorind să afle mai ales proveniența și destinația celor trei obuze.

Feribotul la bordul căruia britanicul urma să se îmbarce a fost rerutat pentru a se permite intervenția geniștilor în gara maritimă.

Citeste si: Ultima Ora: Usor pentru imamu care i-a încurajat pe copii să devină martiri, l-au condamnat la 6,5 ani de închisoare

Turistul britanic creează haos în portul francez după ce a încercat să se îmbarce cu feribotul cu cochilii din al doilea război mondial Un turiști britanic a provocat haos de călătorie la un port francez și a forțat autoritățile să trimită echipajul de bombe după ce a încercat să se îmbarce cu un feribot legat de Marea Britanie cu trei cochilii rămase de la al doilea război mondial.

Dorința pasagerului de a aduce acasă suveniruri din cel de-al doilea război mondial a condus la terminalul de feribot de la Ouistreham, în Normandia fiind evacuat, echipa de bombe numită într-o barcă de la Brittany Ferries redirecționată, potrivit BFM TV.

Haosul a început când gardienii vamali francezi l-au oprit pe Brit, în vârstă de 40 de ani și au fost descriși ca „colector”, când a încercat să urce pe un feribot cu cochiliile ascunse în valiza lui. Poliția a arestat bărbatul, iar terminalul de feribot a fost imediat evacuat pentru a aduce experți în eliminarea bombelor.

Omul a fost ținut în custodia poliției din Caen pentru a „determina originea cochiliilor”, a declarat ofițerul de presă al poliției, Sylvain Briand, pentru BFMTV. O navă de la Brittany Ferries, pe care bărbatul o plănuise să o ia, trebuia să fie deturnată, dar compania a spus că nu a provocat întârzieri semnificative ale pasagerilor.

Nu este pentru prima oară când colecționarii britanici ai memoriei secundare au provocat un haos de transport, încercând să-și aducă artefactele acasă. Localul a raportat anterior modul în care gara Gare du Nord din Paris a fost parțial evacuată după ce un pasager a fost prins încercând să se strecoare o cochilie pe Eurostar.

Asociațiile arheologice au ridicat, de asemenea, alarmarea în trecut cu privire la faptul că colecționarii britanici „îngrozesc” Franța de comorile sale istorice, în special rămășițele din cele două războaie mondiale. „În Normandia și o parte din nordul Franței, multe engleze vor veni cu detectoare de metale și vor curăța câmpurile de luptă de la prima și a doua război mondial”, a spus Jean-David Desforges, șeful asociației franceze Stop The Pillage of Heritage and Historical Patrimony (Happah), a spus The Local. „Este același lucru de-a lungul graniței cu Belgia, Luxemburg și Germania, unde acești oameni vor trece în Franța pentru a căuta câmpuri de luptă de război și pentru a lua ceea ce au găsit înapoi în țara lor”.

Lasă un răspuns

Top