You are here
Home > Actualitate > James Bond ar fi invidios! Jandarmul-cămătar Marian Corcodel avea o rețea de agenți secreți cu care își spiona „invitații”
loading...

James Bond ar fi invidios! Jandarmul-cămătar Marian Corcodel avea o rețea de agenți secreți cu care își spiona „invitații”

Marian Corcodel, jandarmul-cămătar care își împrumuta colegii cu bani și apoi le cerea dobânzi uriașe, se credea un James Bond modern. În unitățile ce țineau de Baza de Deservire a Jandarmeriei Române nimic nu mișca fără știrea lui. Mai mult, pentru a fi la curent cu tot ce se întâmpla, colonelul pusese la punct o rețea de agenți secreți.

De săptămâni buni Marian Corcodel se află în spatele gratiilor după ce procurorii DIICOT au descins în ”bârlogul” din care-și dirija afacerile, adică în biroul lui aflat în sediul central al Jandarmeriei Române, Tot de atunci au început să iasă la iveală tot felul de lucruri neștiute despre jandarmul care tăia în carne vie, la figurat, pe oricine avea tupeul să i se împotrivească.

Acum va intrebati de a ajuns ofițerul să fie practic de neatins. Până la un moment dat! Jandarmul-cămătar își făcuse, spun sursele noastre, un obicei din a-i spiona pe cei care treceau pragul unităților pe care le avea în subordine. Și cum angajații săi nu-i ieșeau din cuvânt, fiind practic ”sclavi” pe așa-numita plantație Corcodel, totul a mers ca pe roate. Fie că vorbim de evenimente oficiale, la care participau polițiști, jandarmi, procurori sau șefi din administrația publică locală și centrală, fie că vorbim despre evenimente private, gen aniversări sau pensionări, tot ce se petrecea acolo ajungea la urechile ofițerului. Și nu numai! La finalul acelor activități, subofițerii întocmeau, la îndemnul lui Corcodel, un fel de note informative. Cine, ce a mâncat, cine, ce a băut, cine, ce a discutat. Toate aceste lucruri erau bine monitorizate de reteaua de agenți secreți care, pe lângă atribuțiile ce le aveau, îndeplineau și așa-numite sarcini informative.
Tone de combustibil s-au evaporat

Pe de altă parte, anchetatorii ne-au mărturisit că din gestiunea de carburanți a unităților, s-au evaporat tone de benzină și motorină. Probabil că mare parte din această cantitate ajungea la ferma lui Marian Corcodel, din care acesta obținea, anual, un profit de 100.000 de euro. Nu este exclus ca, în perioada următoare, să iasă la iveală și alte afaceri dubioase ale jandarmului-cămătar.

Lasă un răspuns

Top