You are here
Home > Actualitate > Locuitorii din Hawaii, avertizați să se pregătească pentru un eventual atac nuclear al Coreei de Nord
loading...

Locuitorii din Hawaii, avertizați să se pregătească pentru un eventual atac nuclear al Coreei de Nord

Locuitorii din Hawaii au fost avertizați să se pregătească pentru un eventual atac nuclear al Coreei de Nord, în contextul în care tensiunile dintre Statele Unite ale Americii și regimul de la Phenian sunt în creștere.

Locuitorilor din Hawaii li s-a transmis să se pregătească pentru un eventual atac nuclear la fel cum s-ar pregăti de un tsunami sau uragan care ar urma să lovească insula, transmite The Independent. Gene Ward, un reprezentant al statului, a spus că nu dorește ca populația să fie alarmată, ci doar pregătită pentru ceea ce ar putea urma.

Pe de altă parte, un ziar local a scris că a avut loc o întâlnire cu ușile închise la care au participat mai mulți oficiali ai statului, în legătură cu posibilele efecte ale unui atac nuclear venit din partea Coreei de Nord.

În noiembrie, în Hawaii vor fi testate sisteme sonore de avertizare, care vor pregăti populația să se adopostească în 12-15 minute și să fie pregătiți să stea închiși între 48 și 72 de ore.

Tensiunile dintre SUA și Coreea de Nord au escaladat în ultima perioadă, iar declarațiile și amenințările celor două părți sunt din ce în ce mai dure. Recent, Coreea de Nord a acuzat SUA că au declarat război țării, având în vedere ultimele afirmații făcute de președintele american Donald Trump.

Totodată, Ri Yong-ho a declarat reporterilor din New York că Phenianul își rezervă dreptul de a trage și a doborî bombardierele americane care trec pe deasupra peninsulei Coreea. De cealaltă parte, Casa Albă a comunicat că Statele Unite nu au declarat război Coreei de Nord. Citește și: Ce se întâmplă în cazul în care Coreea de Nord testează o bombă cu hidrogen deasupra Pacificului

Lasă un răspuns

Top