You are here
Home > Actualitate > Brigitte Bardot împlineşte joi 83 de ani. O statuie dedicată actriţei va fi dezvelită la Saint-Tropez
loading...

Brigitte Bardot împlineşte joi 83 de ani. O statuie dedicată actriţei va fi dezvelită la Saint-Tropez

Brigitte Bardot, una dintre cele mai cunoscute actriţe franceze, s-a născut pe 28 septembrie 1934 la Paris, iar pentru aniversarea sa la Saint-Tropez va fi dezvelită o statuie, scrie le Figaro.

Statuia din bronz va fi expusă în faţa Jandarmeriei, recent transformată în muzeu.

Citeste si: Danemarca: Atac informatic asupra Ministerului Imigrației, după ce titulara sa a postat pe Facebook o caricatură cu profetul Mahomed

Un desen de Milo Manara, maestrul italian al trăsăturilor erotice, a servit drept model pentru sculptor. Această lucrare grandioasă, de 700 de kilograme şi 2,5 metri înălţime, a fost oferită primăriei de Alexandre Millon, responsabil cu vânzarea la licitaţie a 25 de acuarele dedicate actriţei şi semnate Manara.

Claude Maniscalco, directorul oficiului de turism al oraşului, a primit acest cadou: „Este un omagiu pe care oraşul vrea să i-l ofere celei care a făcut ca portul nostru să fie celebru în lumea întreagă. Când spui Saint-Tropez, oamenii răspund Brigitte Bardot”.

Brigitte Bardot, născută pe 28 septembrie 1934, este actriţă, cântăreaţă şi model din Franţa, care a devenit în ultimele decenii şi o cunoscută activistă pentru drepturile animalelor. A fost unul dintre cele mai cunoscute sex-simboluri din lume în anii 1950 şi 1960 şi a reuşit să îşi transforme iniţialele – B.B.- într-o legendă, care va evoca întotdeauna frumuseţea, plăcerea de a trăi şi libertatea.

Aspirând mai întâi la o carieră în balet, Brigitte Bardot s-a orientat spre cinematografie şi a debutat pe marele ecran cu un film lansat în 1952.

După ce a jucat în 16 comedii fără pretenţii, a devenit celebră pe plan mondial în 1957, după ce a interpretat rolul principal în filmul controversat ”Et Dieu créa la femme”, regizat de Roger Vadim, care a atras atenţia intelectualilor francezi. A fost subiectul eseului ”Sindromul Lolita”, scris în 1959 de Simone de Beauvoir, care a spus despre Brigitte Bardot că reprezintă ”locomotiva istoriei femeilor”, declarând-o prima şi cea mai liberă femeie din Franţa postbelică.

A jucat apoi în celebrul film ”Le Mépris” (1963), regizat de Jean-Luc Godard. Pentru rolul din filmul ”Viva Maria!”, regizat în 1965 de Louis Malle, a fost nominalizată la premiul BAFTA pentru cea mai bună actriţă străină. Din 1969 până în 1978, Brigitte Bardot a fost imaginea oficială a lui Marianne (care fusese până atunci o figură anonimă) – chipul care simbolizează libertatea Franţei.

Brigitte Bardot s-a retras din industria de divertisment în 1973.

În timpul carierei sale, a jucat în 47 de filme, în mai multe musicaluri şi a înregistrat peste 60 de cântece. A fost recompensată cu Legiunea de Onoare în 1985, însă a refuzat să o accepte. După retragerea din activitate, a devenit o înfocată apărătoare a drepturilor omului. În anii 2000, Brigitte Bardot a generat numeroase controverse în urma unor declaraţii şi discursuri publice în care a criticat imigraţia şi islamul din Franţa şi a fost amendată de cinci ori pentru incitare la ură rasială.

Lasă un răspuns

Top