You are here
Home > Actualitate > Calu Machedonu a furat diamante de 5 mil €. L-au eliberat în secret pe românul care a comis jaful secolului în Franţa, dar…
loading...

Calu Machedonu a furat diamante de 5 mil €. L-au eliberat în secret pe românul care a comis jaful secolului în Franţa, dar…

Calu Machedonu a furat diamante de 5 mil €. L-au eliberat în secret pe românul care a comis jaful secolului în Franţa, dar…

A devenit cunoscut la nivel mondial după ce a reuşit să dea o lovitură de proporţii, pe care presa internaţională a considerat-o ”jaful secolului”. Românul care a furat bijuterii în valoare de cinci milioane de euro de la Paris a fost arestat, dar acum norocul pare să îi surâdă! George Ploscaru are şanse mari să părăsească închisoarea, după ce a fost pus în libertate printr-o decizie a magistraţilor. Sentinţa nu este, însă, definitivă, iar procurorii au făcut apel!

Instanţa a admis contestaţia Parchetului, iar Calu Machedonu va rămâne în închisoare, în ciuda deciziei de eliberare de la fond.

În vârstă de 43 de ani, George Ploscaru a fost arestat în România după ce ofiţeri sub acoperire au aflat că el este autorul mega-loviturii date la casa de bijuterii ”De Grisogono”. Spectaculosul jaf a fost comis în penultima zi a anului trecut, iar românul a plecat din magazin cu bijuterii în valoare de cinci milioane de euro.

Ea prezentat în detaliu AICI cum a planificat operaţiunea românul, în cele mai mici detalii. Pontul cu privire la diamantele de furat l-au avut câţiva cetăţeni sârbi încă din 2015, şi au căutat mult timp o persoană care să facă ”treaba”. George Ploscaru a luat bijuteriile de sub nasul angajaţilor, pe 30 decembrie 2016.

Tribunalul Prahova a dispus, la data de 14 ianuarie 2017, arestarea preventivă a inculpatului George Ploscaru – supranumit şi ”Calu Machedonu” pentru o perioadă de 30 de zile. Bijuteriile au fost sustrase dintr-un showroom privat din Paris al mărcii elveţiene de bijuterii De Grisogono, inculpatul recomandându-se drept evaluator interesat de achiziţionarea bunurilor. Românul şi-a luat identitate israeliană şi s-a prezentat cu numele ”Mizrahi” şi a părut interesat de examinarea a două diamante în stare brută şi două inele placate cu diamante. Într-un moment de neatenţie al angajaţilor a înlocuit obiectele de valoare cu imitaţii ieftine şi a plecat cu prada. Românul a procedat inteligent şi nu a dat nimic de bănuit, pentru că a venit îmbrăcat într-un costum de la o casă de modă celebră, purtând un ceas Rolex extrem de scump la mână. Lovitura aproape perfectă a fost însă spulberată de iubita lui, care l-a denunţat din răzbunare, iar românul a fost arestat şi bunurile de valoare restituite proprietarilor.

Iată însă că acum soarele răsare şi pe strada lui ”Calu Machedonu” pentru că acesta ar putea părăsi închisoarea cât de curând. Magistraţii Tribunalului Bucureşti i-au admis cererea de înlocuire a arestului preventiv cu cel la domiciliu, cu o serie de restricţii prevăzute de legea penală. DIICOT a contestat însă măsura, dar contestaţia nu a fost încă analizată la Curtea de Apel. Asta înseamnă că autorul ”jafului secolului” este pe jumătate liber şi va ajunge acasă, dacă măsura va fi menţinută şi de instanţa superioară. Dacă va fi cazul, ”Calu Machedonu” nu are voie să ia legătura cu martorii din dosar, cu excepţia iubitei sale, Alice Marin, şi are obligaţia să nu părăsească locuinţa din Bucureşti, cu excepţia situaţiilor în care este chemat de instituţiile judiciare.

Lasă un răspuns

Top