You are here
Home > Actualitate > Nicolae Titulescu a fost omagiat de Tineri diplomați din peste 20 de țări, la Brasov
loading...

Nicolae Titulescu a fost omagiat de Tineri diplomați din peste 20 de țări, la Brasov

Tineri diplomați din peste 20 de țări au luat parte sâmbătă, la un Te-Deum desfășurat la mormântul marelui diplomat Nicolae Titulescu, aflat în curtea Bisericii „Sf. Nicolae” din Scheii Brașovului scrie agerpres.ro

Brașov: Tineri diplomați din peste 20 de țări au participat la un Te-Deum la mormântul lui Nicolae Titulescu

Nicolae Titulescu a fost omagiat de Tineri diplomați din peste 20 de țări, la Brasov

„A devenit o tradiție a cursurilor internaționale pentru tinerii diplomați ‘Nicolae Titulescu’ să ne întâlnim aici, în fiecare an, la mormântului lui Titulescu. Acest eveniment ne oferă prilejul de a aduce un omagiu pios al Ministerului Afacerilor Externe, inițiatorul și organizatorul acestui prestigios proiect de diplomație publică față de ilustrul diplomat și ministru de externe Nicolae Titulescu, primul român ales președinte al Ligii Națiunilor. Ne reunim și în acest an la locul unde își doarme somnul de veci, deși s-a născut în Oltenia. Prin testamentul scris în anul 1940 cerea expres să fie înmormântat la Poalele Tâmpei, pe o alee între brazi, undeva mai la o parte. Contextul acestui moment emoționant, ca de altfel al acestei ediții a cursurilor care-i poartă numele este marcat de împlinirea a 135 de ani de la nașterea sa și de împlinirea a 155 de ani de la înființarea Ministerului Afacerilor Externe, în fruntea căruia Nicolae Titulescu s-a aflat de mai multe ori de-a lungul carierei sale de anvergură internațională”, a afirmat Victor Micula.

Secretarul de stat a adăugat că Nicolae Titulescu a fost singurul român care a fost ajuns să fie președintele Ligii Națiunilor și singurul președinte care s-a bucurat de două mandate. Titulescu a contribuit în calitate de ministru de externe la promovarea activă fără precedent cunoscută de România în istoria sa modernă, a arătat Micula.

„Azi mai mult ca oricând se ridică cel mai des întrebarea: ce valori încredințăm noilor generații? Cred cu tărie că datoria noastră ca cetățeni ai Europei este să prețuim și să încredințăm viitoarelor generații ideile lui Titulescu”, a punctat secretarul de stat Victor Micula.

Ceremonia s-a încheiat cu depunere de coroane de flori din partea Ministerului Afacerilor Externe, a Prefecturii, a Consiliului Județean, și din partea unei delegații din Raionul Ștefan Vodă din Republica Moldova, aflată în vizită la Brașov.

Tineri diplomați din peste 20 de țări între care Afganistan, Polonia, Ucraina, Ungaria, Republica Moldova, participă în perioada 30 septembrie — 8 octombrie, la cea de a 24-a ediție a Cursurilor internaționale „Nicolae Titulescu” care se desfășoară la Poiana Brașov.

Prezent la eveniment, secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Externe, Victor Micula, a evocat activitatea excepțională a lui Nicolae Titulescu și rolul său deosebit în politica externă a României „într-o perioadă destul de dificilă”. El a menționat încărcătura simbolică deosebită a momentului,.

Lasă un răspuns

Top