You are here
Home > Actualitate > NOROC: Loteria britanică oferă cel mai mare premiu din istoria Europei: 167 milioane de lire sterline
loading...

NOROC: Loteria britanică oferă cel mai mare premiu din istoria Europei: 167 milioane de lire sterline

NOROC: Loteria britanică oferă cel mai mare premiu din istoria Europei: 167 milioane de lire sterline

Cel mai mare jackpot din istoria loteriilor europene, 167 milioane de lire sterline, poate fi câștigat marți, în Marea Britanie, după ce la extragerea de vineri nimeni nu a nimerit toate numerele, scrie BBC News.

Dacă un jucător norocos primește jackpot-ul de 167 milioane de lire sterline, acesta va fi cel mai mare câștigător al loteriei din istoria britanică și europeană.

Actualul record britanic este de 161 milioane de lire sterline, câștigat de Colin și Christine Weir, din Largs, North Ayrshire, în urmă cu șase ani.

Andy Carter, la Loteria Națională, a declarat: „La o valoare estimată de 167 milioane de lire sterline, jackpot-ul Euromillions de marți va fi cel mai mare oferit jucătorilor naționali de loterie din Marea Britanie. Un câștigător unic în Marea Britanie ar fi cel mai mare din această țară și din Europa”.

Până în prezent, 91 de britanici au câștigat jackpot-ul Euromillions sau o parte din premiu, Marea Britanie fiind a doua țară după Franța în ceea ce privește numărul de câștigători. Alte țări europene care participă la Euromillions, care funcționează din 2004, sunt Spania, Austria, Belgia, Irlanda, Luxemburg, Portugalia și Elveția.

Soții Weirs, care și-au câștigat 161 de milioane de lire în 2011, și-au folosit banii pentru cauze politice și caritabile. În calitate de susținători ai independenței scoțiene, au donat Partidului Național Scoțian mai mult de 4,5 milioane de lire sterline și 3,5 milioane de lire sterline în campania pro-independență Yes Scotland înaintea referendumului din 2014.

De asemenea, au cumpărat un picior protetic pentru un băiat de 13 ani și au înființat un trust de caritate pentru a ajuta la finanțarea proiectelor din sănătate, sport, cultură și ajutoararea animalelor.

One thought on “NOROC: Loteria britanică oferă cel mai mare premiu din istoria Europei: 167 milioane de lire sterline

Lasă un răspuns

Top