You are here
Home > Actualitate > 10 greșeli prostești pe care le fac femeile pentru a-și strica viața
loading...

10 greșeli prostești pe care le fac femeile pentru a-și strica viața

Psihologul american Laura Shlezinger are o emisiune la radio. Deseori este sunată și i se adresează întrebări despre dragoste sau i se cere sfatul.

După ce a analizat pe parcursul mai multor ani plângerile acestor femei, Laura a decis să-și scrie impresiile și sfaturile într-o carte intitulată «Zece greșeli prostești pe care le fac femeile pentru a-și strica viața».
Te iubesc

Acest articol minunat este bazat pe cartea care povestește despre cum femeile fac tot pentru a-și strica viața.
Nu te privi prim prisma bărbaților
Prima greșeală

Atașarea prostească. Este trist, dar și în prezent succesul unei femei este apreciat în dependență de faptul dacă are sau nu pe cineva. Pe cineva de sex opus, desigur. Și ele, sărmanele se percep pe sine și își percep rolul în viață prin prisma relațiilor cu un bărbat. Ce fel de bărbat e acesta, deseori nu are importanță.

Cât de greșit este asta! Și cât de mult se înșeală cele care trăiesc cu un alcoolic, cu un tiran, cu un gelos care mereu îți reproșează ceva, cu un narcoman, cu cineva care te trădează, te minte, se poartă urât sau indiferent. Deseori femeile au frica că nu vor reuși să găsească pe nimeni mai târziu, și se mărită cu primul ieșit în cale, demonstrând astfel societății că este o femeie de succes.
Sfat. Nu, asta nu-i împlinire. Cele care spun că nu au avut noroc cu soțul sau în dragoste, singure au ales această cale. De aceea, ridică-ți atitudinea față de tine și nu te înjosi cu relații sau căsătorii indecente. Noi trebuie să învățăm de la bărbați să fim curajoase, insistente și sigure pe sine.
Nu suntem Cenușărese.

A doua greșeală
Curtarea prostească. Milioane de cenușărese din toată lumea privesc cu tristețe în geamurile murdare ale cămării în care stau, iar prințul așa și nu mai vine… În schimb ce grădinar simpatic are grijă de plante în grădina vecină!
Dacă nu ai suficientă încredere că te comporți corect

Dacă ai tendința de a spune mulțumesc tuturor celor care îți acordă atenție
Dacă te mulțumești cu ceea ce ți se propune și nu alege ceea ce te avantajează pe tine personal
Dacă întâlnindu-te cu un bărbat, ești gata să strigi: «Uraaa! Nu mai sunt singură!» – cel mai probabil nu faci alegerea corectă.
Să te legi cu un om doar pentru a scăpa de singurătate, este o evadare din realitate. Întrebarea nu este în aceea că femeia așteaptă prea mult de la alesul ei, ci în faptul că de la ea nu așteaptă nimic.

Să nu credeți că bărbații sunt atât de proști din punct de vedere emoțional ca să nu poată observa diferența dintre situația când ai nevoie anume de el, și când pur și simplu încerci cu disperare să te legi cu cineva. Să nu fii uimită că după asta va începe să creadă că l-ai folosit și că l-ai transformat într-un pansament pentru rană, o pernă pentru lacrimi sau un punct de eliberare a isteriei. Bărbații vin în viața noastră pentru a o împărți cu noi, nu pentru a o înlocui.

Sfat. Alege singură cu cine să te întâlnești, și nu aștepta să fii aleasă. Nu accepta ceea ce îți apare sub picioare. Treci peste perioada de singurătate, ocupă-ți inima și intelectul, găsește-ți o pasiune, întâlnește-te cu prietenii, și ai răbdare până când îl vei întâlni pe cel care te merită.

Nu săruta o broască.

A treia greșeală
Fidelitatea prostească. Dacă femeia repetă la fiecare colț că îl iubește pe bărbat, de obicei îi minte pe cei din jur. Și pe sine, desigur. Ele nu vor să recunoască că s-au pomenit în situații de uimire evidentă. Deseori ele cu recunoștință duc un asemenea comportament sau atitudine față de sine, pe care niciun bărbat nu le acceptă.

Este ciudat, dar pentru multe femei dragostea este ceva ce trece de granițele raționalului ( anume acest model de comportament ni-l insuflă poveștile, unde frumoasele se îndrăgostesc de urâcioși, și strâmbând din nas îi îmbrățișează peste blana lor).

Ați observat dezgustătoarele standarte duble ale societății? Femeile sunt gata să treacă cu vederea peste chelie, burți rotunde de la bere, cămăși în pătrățele cu cravată cu buline… Fiecare bărbat, împărțind impresiile unei noi cunoștințe îi va spune prietenului său: «Nu arată rău, dar are picioare grase». De ce acceptăm asta și nu facem singure alegerea, de ce nu ne atârnăm mai critic față de bărbați și numim dragoste tot ce ne iese în cale? Pentru că așa și nu am căpătat încrederea în sine.

Spunând la fiecare colț «Eu îl iubesc», crezi despre tine:
Nu voi găsi niciodată pe altcineva capabil să mă rabde.
Nu vreau să rămân singură.

E mai bine decât nimic.
E mai bun decât ce am avut până acum.
Am deja 19 (29, 39, 49, 59).
Mă îndoiesc că voi găsi ceva mai bun.
Uneori totul nu este chiar atât de rău.
În tot cazul nimic mai bun nu-mi rămâne.
Simt că el are nevoie de mine.

Mi-e frică de întâlnirea cu necunoscutul.
Totul nu este chiar așa rău cum le pare altora.
E greu să găsești pe cineva cu cine îți va fi ușor și bine.

Sfat. Ține minte, dacă vei săruta o broască, nu este neapărat că ea se va transforma într-un prinț. În gură îți va rămâne un gust dezgustător, iar în cap amintiri scârboase. Nu amesteca sentimentele legate de relațiile bune, cu fanteziile, cu promisiunile din cărți, nu confunda sexul cu dragostea. Sentimentele trebuie să fie reale: folosește-ți rațiunea, apreciază-ți bărbații. Dragostea adevărată nu va fi până când nu vei învăța să te iubești. Acționează! Meriți ce-i mai bun.

Despre asta nu trebuie să vorbim.

A patra greșeală
Pasiune prostească. Este evident, că bărbații și femeile au o atitudine diferită față de sex. Femeile îl privesc dintr-un punct prea romantic, și consideră că mișcările simple pun pe umerii bărbatului careva responsabilități, li se pare că se aduc în calitate de jertfă și deseori cer jertfe în schimb.

Tot ce ține de acest aspect al relațiilor, este mai bine să încetinești decât să te grăbești. Lasă mărul să se coacă, și încearcă să valofirici urmările pașilor tăi. Apropierea și apropierea intimă sunt lucruri mult prea diferite. Apropierea este când poți vorbi cu prietenul tău despre tot. De aceea, niciodată să nu faci ceva despre care nu vei putea vorbi cu el.

Sfat. Nu contează câți ani, sexul nu poate să fie măsura valorii tale și nici a valorii realțiilor tale cu un bărbat. Un sex grăbit te va face să nu te respecți, îți va produce suferință și un sentiment groaznic de singurătate.
Pisica stă oricum în sac.

A cincea greșeală
Concubinaj prostesc. De o sută de ori fiecare dintre noi a auzit ideea că până la nuntă ar fi bine să trăiți împreună, pentru a vă cunoaște mai bine, ca să nu primești în rezultat un pisoi în sac. Numai că pisoiul oricum este acolo. Conform statisticii, frecvența divorțurilor printre cei care au trăit împreună înainte de nuntă, este mai mare decât a celor care au mers direct la altar.
Te iubesc

Totul constă în motivul pentru care femeia acceptă concubinajul. Este un fel de capitulare: bărbaților le este frică de răspunderea oficială, și ea decide să-i vină în întâmpinare. Femeia începe viața în comun nu pentru a decide cum este el de fapt, ci pentru a căpăta o stabilitate în relații. Pentru a-l ține.

Când el crede «Trebuie să văd dacă o să-mi fie bine mereu, sau doar câteva zile», ea susține: «Trebuie să fie foarte atentă, pentru ca el să se simtă cu fiecare zi tot mai bine». Este clar că un asemenea scenariu nu va funcționa ani întregi, pentru că și un gând și celălalt sunt prostești.

Sfat. Pentru a-l determinat pe bărbat să te respecte, nu scade nivelul cerințelor tale. Dacă el nu poate să se ridice la nivelul tău, e mai bine să te desparți de el.
În ce te-ai băgat?

A șasea greșeală
Așteptări prostești. Gândește-te singură, dacă te dai bine la dresat la anii tăi. Așa și el. Când ai de gând să te căsătorești, nu te aștepta că el va deveni altul sub influența ta prețioasă. În loc de ideea că vei putea să-l schimbi, ar trebui să te gândești în ce te bagi.

Deseori se întâmplă că atuurile care te atrăgeau atât de mult la el, devin insuportabile. Secretul constă în faptul că involuntar căutăm în partener calitățile tatălui nostru, vrem să trăim din nou evenimentele traumatizante din trecut sau să ne apărăm de jignirile altora. Alesul însă oricum se dovedește a fi diferit. Și atunci începi să-l urăști. Deși de fapt te urăști pe tine.
Sfat. Dacă te-ai căsătorit, pentru a te apărat de supărările din copilărie, termină această relație cât mai repede. E imposibil să schimbi trecutul. Dacă ești căsătorită și îți urăști soțul, în căutarea sursei urii, caută în tine mai întâi. Dacă nu vei găsi motivul suferințelor tale, te vei căsători, vei urî și vei considera că toți bărbații sunt răi.
Folosește corect corpul…

Nu dragostea. Nu “acel moment în viață”. Nu “toți așteaptă asta de la mine”. Nu “demonstrez că pot”. Nu ” îl voi obliga să se însoare”. Nimic nu poate fi un motiv pentru a face un copil. Doar dacă ești interesată, ai posibilități și resurse necesare pentru a-i oferi copilului tot de ce are nevoie: dragoste, apărare, bunăstare.
Niciuna din necesitățile tale nu contează. Sunt importante doar necesitățile lui. El va trebui să plătească pentru toate problemele și greșelile tale. Femeia este importantă aici. Cu siguranță, responsabilitatea o poartă și bărbații, dar corpul îți aparține doar ție.
Sfat. Gândește-te bine când și cu cine să rămâi însărcinată.
Nu permite să jignească copiii.

A opta greșeală
Prostii înrudite. Este groaznic când femeile acționează în ciuda instinctului matern. Chiar și în natura sălbatică nu există ființe mai furioase, decât cățeaua care își apără puii. La oameni însă… Există femei care permit ca odraslele lor să fie lovite, le dau în educația altora ( doar pentru ca soțul să nu plece). Un cuplu și-a vândut copilul pentru a începe o afacere.

Sfat. Ține minte că copiii nu-ți vor ierta faptul că nu i-ai apărat. Nu permite nimănui să le facă rău, și nu jertfi copiii pentru fericirea bărbatului sau pentru o relație imaginară.

Nu-ți fie frică să bați din picioare.

A noua greșeală
Neputința prostească. Fetițele mici deseori se supără, dacă ceva nu merge așa cum le place lor. Dar unde dispare această supărare când cresc? Femeie se supără, plâng, suferă, cad în depresie doar pentru că le este frică să-și manifeste supărarea, le este frică să-i jignească sau să-i supere pe cei din jur.

Depresia nu este altceva decât o trăire a unei situații, în timp ce o supărare la momentul potrivit ar fi putut rezolva problema și ar creat granițe pe care cel care te supără nu le-ar mai fi trecut niciodată. Încetează să-ți ții nervi ascunși. Este demonstrat că asta poate provoca boli.

Sfat. În viață există momente dureroase, și trecerea peste ele este prețul pe care îl plătim pentru a ne dezvolta caracterul. Ca și fiecare om avem privilegiul, dreptul și posibilitatea de a fi personalități. Asta nu înseamnă că trebuie să sărim pe alții bătând din picioare; asta înseamnă că trebuie să fim echilibrate. Nu rămâne cu cei care fac abuz de tine.
Mlaștina ta nu este mai bună.

A zecea greșeală
Iertarea prostească. Femeile sunt cele mai răbdătoare ființe din lume. Ele pot inventa un milion de scuze doar pentru a nu rupe relația cu un bărbat nedemn. De câte ori ne gândim că mlaștina cunoscută este mai bună decât cea despre care nu știi nimic. Repetăm mereu că dacă vom pleca vom deveni nefericite. S-ar putea să fie și așa. Dar cel puțin vei avea posibilitatea să găsești un bărbat independent și cu inițiativă. Fii realistă! Întotdeauna ai de unde alege!

Sfat. Nu trăi după principiul: cum să schimb ceva fără să-l ating. Privește în tine, acolo vei găsi bărbăție, independență și inițiativă. Fii realistă! Noi mereu avem de unde alege!

Secretul adorației feminine…
Este cunoscut faptul că femeile râd mai mult decât bărbații. Mai ales în companii. Se pare că bărbaților le place mai mult să te facă să râzi, decât să râdă singuri. Această asimetrie se observă încă din copilărie. Ții minte cine în clasă era cel mai haios? Cu siguranță era băiat. Nu este oare diferența din zâmbetul femeii și al bărbatului un factor important pentru a crea o relație armonioasă.

Psihologii germani au urmărit reacție femeilor în timpul discuțiilor cu bărbați necunoscuți, apoi îi întrebau și pe unii și pe alții. S-a dovedit că cu cât femeia râde mai mult, cu atât interesul față de ea este mai mare. Bărbaților le plac femeile vesele.
Un indicator al relației armonioase în cuplu este zâmbetul femeii, nu al bărbatului. Bărbații pot să râdă sau să nu râdă, dar dacă în familie nu se aude un zâmbet de femeie, lucrurile merg prost.

Lasă un răspuns

Top