You are here
Home > Actualitate > Referendum în Catalonia: Poliția spaniolă trage cu gloanțe de cauciuc la Barcelona | LIVE VIDEO
loading...

Referendum în Catalonia: Poliția spaniolă trage cu gloanțe de cauciuc la Barcelona | LIVE VIDEO

UPDATE ORA 12.30 Poliția spaniolă a tras cu gloanțe

de cauciuc duminică pe o stradă din Barcelona, pe fondul turbulențelor legate de referendumul interzis pentru independența Cataloniei, potrivit mai multor persoane citate de ziarul El Periodico, informează Reuters.

„Mai mulți oameni declară că poliția a tras cu gloanțe de cauciuc” la intersecția a două străzi din Barcelona, a anunțat ziarul
pe site-ul său.

ORA 12.21 Referendum în Catalonia: Prefectul denunță atitudinea polițiștilor regionali

Reprezentantul statului în Catalonia a denunțat duminică atitudinea poliției regionale catalane, care nu a intervenit pentru a închide secțiile de votare folosite în organizarea unui referendum ilegal, relatează AFP

„Polițiștii catalani au primit ordinul să împiedice desfășurarea referendumului ilegal și ar fi trebuit să evite deschiderea centrelor, dar, din păcate, nu acesta a fost cazul”, a declarat prefectul Enric Millo, denunțând o „iresponsabilitate imensă” a liderilor catalani.

„Linia politică a depășit linia profesională punând în pericol într-un mod iresponsabil prestigiul unei forțe de poliție”, a spus el, explicând intervenția poliției (naționale n.r.) și a gărzii civile, trimise ca întăriri în Catalonia.

„Poliția și garda civilă au fost nevoite să acționeze”, a explicat el, precizând că această acțiune nu vizează „persoane”, ci „material electoral”.

Prefectul s-a exprimat în timp ce forțele de ordine începuseră deja să intervină în mai multe secții de votare.

Prefectul a subliniat de asemenea că separatiștii au schimbat regulile jocului în ultimul moment, acceptând votul fără plicuri, fără a garanta confidențialitatea, doar pentru umplerea urnelor.

ORA 11.51 Liderul separatist a votat, în ciuda măsurilor poliției

Liderul separatist al Cataloniei, Carles Puigdemont, a participat duminică la referendumul de autodeterminare pe care a încercat să îl organizeze în ciuda interdicției acestui vot de către justiție, potrivit unor imagini difuzate pe contul de Twitter al executivului regional, informează AFP și DPA.

One thought on “Referendum în Catalonia: Poliția spaniolă trage cu gloanțe de cauciuc la Barcelona | LIVE VIDEO

Lasă un răspuns

Top