You are here
Home > Actualitate > Diferențele dintre o femeie matură și una dependentă de partener, spuse de un psiholog
loading...

Diferențele dintre o femeie matură și una dependentă de partener, spuse de un psiholog

În cuplu, partenerii sunt dependenți unul de celălalt, dar această dependenţă poate fi excesivă sau insuficientă.

Ei mereu fac schimb de ceva, dar există lucruri care pot fi oferite şi care nu pot fi. Înțelegerea acestor diferențe este necesară pentru a conștientiza ce se întâmplă între doi oameni și cât de mult vă ajută să consolidați comunicarea în prezent și în viitor.

Diferențele dintre o femeie matură și una dependentă de partener, spuse de un psiholog

Care este diferența dintre femeia matură, aflată într-o relație sănătoasă şi cea dependentă de partener?

Femeia matură psihologic își trăiește propria demnitate. Femeia dependentă nu este sigură de valoarea şi demnitatea sa. Ea vrea ca bărbatul să-i confirme mereu asta, prin iubirea lui.

Femeia matură se poate proteja singură de grijile vieții. Știe cum să-şi rezolve problemele, cum să ceară ajutorul. Femeia dependentă are nevoie de un bărbat să o apere, pentru că nu poate s-o facă singură.

O femeie matură se simte confortabil singură. O femeie dependentă de partener nu poate rămâne singură, pentru ea este vital să fie într-o relație.

Femeia matură este capabilă să-şi ofere singură sprijin și consolare. O femeie dependentă are nevoie de un bărbat s-o susțină și s-o consoleze într-o situație dificilă.

Când bărbatul de alături are un comportament lipsit de respect, o femeie matură îl părăsește. O femeie dependentă crede că iubirea ar trebui să fie necondiționată și rămâne alături, sperând că bunătatea ei va fi apreciată și el se va schimba.

O femeie matură are interese, hobby-uri, prieteni și întotdeauna tinde să se dezvolte. O femeie dependentă trăiește pentru bărbatul ei.

O femeie matură are spațiu personal. O femeie dependentă are o singură căsuță poştală, un calculator, o parolă pentru paginile de socializare. Devine chiar dificil să distingi diferența de opinii, gusturi, gânduri, dorințe.

O femeie matură știe ce vrea și ce îi place. O femeie dependentă întâmpină dificultăți atunci când trebuie să aleagă ceva, ea are nevoie de sfaturile bărbatului de alături.

O femeie matură poate obține plăcere din lucruri simple. O femeie dependentă se poate bucura de viață doar atunci când este lângă bărbatul ei.

O femeie matură găsește timp pentru a avea grijă de frumusețea și sănătatea ei. O femeie dependentă niciodată nu poate găsi timp, întrucât îl oferă celui de alături.

O femeie matură îi spune partenerului atunci când simte disconfort în relaţie. O femeie dependentă încearcă să nu strice relația cu certuri.

O femeie matură își exprimă nevoile și dorințele, dându-i bărbatului libertatea de a le îndeplini sau nu. Ea apreciază profunzimea și căldura în relație. O femeie dependentă vine cu cereri și pretenții, se plânge și tratează bărbatul ca un instrument de îndeplinire a dorințelor.

O femeie matură nu se supără pe partener. Ea își exprimă deschis dorințele. O femeie dependentă se supără din nimic.

O femeie matură știe să-și admire partenerul, să-l respecte pentru calitățile lui bune, permițându-i să fie imperfect. O femeie dependentă idealizează partenerul și așteaptă ca el să-i rezolve toate problemele.

Femeia matură rămâne în relație, pentru că știe că și-a ales bărbatul. Femeia dependentă rămâne pentru că are frica să nu rămână singură.

Femeia matură are grijă de partener din iubire, dar continuă să se simtă liberă. O femeie dependentă are grijă de el de teama să nu-l piardă.

Lasă un răspuns

Top