You are here
Home > Actualitate > VIDEO: Campionatul Mondial de canotaj 2017. Fetele din ambarcațiunea de 8+1 au luat aurul după o cursă spectaculoasă.
loading...

VIDEO: Campionatul Mondial de canotaj 2017. Fetele din ambarcațiunea de 8+1 au luat aurul după o cursă spectaculoasă.

Campionatul Mondial de canotaj 2017. Fetele din ambarcațiunea de 8+1 au luat aurul după o cursă spectaculoasă. România nu mai câștigase aurul din 1999!

A început Campionatul Mondial de canotaj 2017. Ceremonia de deschidere de la Sarasota și echipajele românești prezente la start.
ACTUALIZARE 19.00: Echipa României de 8+1 nu mai câștigase aurul din 1999!

Victorie! Echipa de 8+1 fete a cucerit aurul. Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguș, Laura Oprea și Daniela Druncea sunt campioanele noastre.

Echipajul feminin de 8+1 al României a cucerit aurul, duminică, la Campionatele Mondiale de canotaj de Sarasota-Bradenton (Florida/SUA), cu timpul de 6 min 06 sec 400/1000. Canada a câștigat medaliile de argint, iar pe 3 au sosit neo-zeelandezele.

La 8+1 masculin, România a ocupat locul 5. Cristian Ivașcu, Marius-Vasile Cozmiuc, Adrian Damii, Constantin Adam, Constantin Radu, Sergiu-Vasile Bejan, Cristi-Ilie Pîrghie, Ciprian Tudosă și Adrian Munteanu au fost înregistrați în 05 min 31 sec 410/1000.
Aurul a fost cucerit de Germania (05:26.850), pe locul al doilea a sosit echipajul SUA (05:28.450), Italia a terminat pe locul al treilea (05:28.900), iar pe patru s-a clasat Olanda (05:29.230).

România a aliniat șase echipaje la Mondialele din Florida.
La precedenta ediție a Campionatelor Mondiale, în 2015, cea mai bună performanță a României a fost locul 7.

După aurul de la dublu vâsle categorie ușoară, duminică de la 18.42, vizăm primul loc și la 8+1 fete (Ioana Vrînceanu, Viviana-Iuliana Bejinariu, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Mădălina Bereș, Denisa Tîlvescu, Adelina Boguș, Laura Oprea și Daniela Druncea).

finală pentru echipajul opt rame cu cârmaci masculin (IVAȘCU Cristian; COZMIUC Marius-Vasile; DAMII Adrian; RADU Constantin; ADAM Constantin; BEJAN Sergiu-Vasile; PÂRGHIE Cristi-Ilie; TUDOSĂ Ciprian; MUNTEANU Adrian)
16:00 – finala B echipajul dublu vasle masculin (PRUNDEANU Ioan; ENACHE Marian-Florian).

LIVE VIDEO Finalele Campionatului Mondial de Canotaj, SUA
Urmăriți, de la ora 18.12, echipajul opt rame cu cârmaci masculin (IVASCU Cristian; COZMIUC Marius-Vasile; DAMII Adrian; RADU Constantin; ADAM Constantin; BEJAN Sergiu-Vasile; PIRGHIE Cristi-Ilie; TUDOSA Ciprian; MUNTEANU Adrian), care intră în etapa finală a competiției, urmat de la 18:42, de echipajul opt rame cu cârmaci feminin (VRINCEANU Ioana; BEJINARIU Viviana-Iuliana; PETRILA Mihaela; TILVESCU Denisa; BERES Madalina; POPA Iuliana; BOGUS Adelina; OPREA Laura; DRUNCEA Daniela).
Hai, Romania!

E primul titlu mondial în această probă după 18 ani.
Cele două românce au fost cele mai tinere finaliste și au fost urmate pe podium de Noua Zeelandă și SUA, după o finală pe care au condus-o aproape de la un cap la altul.
Cele două au preluat conducerea de la al doilea punct de control și nu au mai cedat până în final.
Ultimul titlu mondial pentru România în proba de două vâsle categorie ușoară a fost câștigat în 1999, de Constanța Burcică și Camelia Macoviciuc.

Lasă un răspuns

Top