You are here
Home > Actualitate > Cum așteaptă nord-coreenii războiul nuclear. Imagini inedite de pe străzile Phenianului | FOTO
loading...

Cum așteaptă nord-coreenii războiul nuclear. Imagini inedite de pe străzile Phenianului | FOTO

Cu SUA şi Coreea de Nord în corzi nevăzute până acum de la războiul coreean, cele două ţări par să se afle pe cursul ireversibil al unei coliziuni.

În timp ce temerile legate de războiul nuclear în unele părţi ale Americii cresc vânzările de adăposturi nucleare, nord-coreeni par să-şi vadă de viaţă într-un ritm aproape normal.

Cum așteaptă nord-coreenii războiul nuclear. Imagini inedite de pe străzile Phenianului | FOTO

Un poster de propagandă recent conceput – care prezintă răspunsul militar al Coreei de Nord în faţa Statelor Unite – este ataşat de o fereastră din centrul oraşului Phenian. Afişul face parte dintr-o serie de şase postere care răspund sancţiunilor recente din S.U.A. şi ONU.

Joseon (Choson, Chosun sau Cho-sen) a fost un stat coreean fondat de Regele Taejo al Joseon (Yi Seong-gye), stat care a durat aproximativ cinci secole, din iulie 1392 până în octombrie 1897.

Pictarea benzilor pentru biciclete

Femeile pictează pistele pentru biciletă. Pyongyang a introdus benzile de biciclete pe întreg teritoriul oraşului în 2015, înlocuind o bandă îngustă de trotuar nemarcată pe care cicliştii o împărţeau anterior cu pietonii.

Un vânzător de pe şosea vinde neoficial fructe şi legume pe un trotuar din Phenian. Prezenţa fructelor tropicale, cum ar fi bananele, este notabilă, probabil reimportată din China. Furnizorii de acest gen sunt în creştere în număr şi proeminenţă în întreaga capitală.

Nord-coreeni se relaxează în timpul liber la cascada Ullim – situată pe drumul principal care leagă Pyongyang de Wonsan. Un aparat portabil de karaoke și o baterie oferă coloana sonoră, în timp ce berea produsă local asigură buna dispoziție.

sunt expuși influențelor militare de la o vârstă fragedă. Acest loc de joacă, situat în apropiere de coasta de est, include o machetă a unei rachete și picturi murale animate care prezintă scene de război împotriva unor ființe asemănătoare diavolului.

O capcană a tancurilor se află în apropierea autostrăzii care leagă Phenianul de Kaesong, un oraș în apropierea graniței cu Coreea de Sud. În caz de război, explozibilul s-ar detona la baza capcanelor pentru a bloca accesul Phenian la tancurile inamice.
În acest timp, americanii se pregătesc cu totul altfel de un posibil război. Compania „Rising S“, care produce buncăre subterane, a anunţat o creştere a vânzărilor cu 90% în ultimele două săptămâni.

Tensiunea politică dintre SUA și Coreea de Nord crește și situația poate degenera rapid. Ministrul nord-coreean de Externe, Ri Yong-ho, l-a acuzat, pe 25 septembrie, pe preşedintele american, Donald Trump, că a declarat război ţării sale şi că Phenianul îşi rezervă dreptul de a doborî bombardierele americane.

Citeste si: Arme, muniție și explozibil găsite de poliție în locuința atacatorului din Las Vegas

Lasă un răspuns

Top